ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ «ΒΗΜΑΤΟΣ»

«Μνημονιακά ψέματα και Σαμαρικοί αριθμοί»
  
Σχολιάζοντας το άρθρο του εκδότη του «Βήματος» με τίτλο «Ψέματα και αριθμοί» όπου ασκείται κριτική στις Μνημονιακές κυβερνήσεις για την διαχρονική χρήση ψεύτικων στατιστικών σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων, η αναπληρώτρια. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης και Βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη δήλωσε:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΓΟΛΓΟΘΑ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ

«ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΣΕ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΛΟΓΙΣΤΕΣ, ΦΟΡΟΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ
ΣΑΝ ΤΟΝ...ΙΝΤΙΑΝΑ ΤΖΟΟΥΝΣ»

Με τις περιπέτειες του Ιντιάνα Τζόουνς θα μπορούσε να παρομοιαστεί η καθημερινότητα ενός λογιστή, η «χαμένη κιβωτός» του οποίου, είναι το κυνήγι των ημερομηνιών αλλά και το κυνήγι μαγισσών, λόγω της ασαφούς στάσης του Υπουργείου Οικονομικών, που υποβάλλει σε βασανιστήρια φοροτεχνικούς και πολίτες.

Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

«Ο κ. Στουρνάρας μετά τις κατασχέσεις ύψους 2 δις ευρώ στις περιουσίες του φτωχοποιημένου ελληνικού λαού, προκειμένου να συγκαλύψει την αποτυχία της μνημονιακής πολιτικής για το δημοσιονομικό κενό που δημιουργείται ετοιμάζει νέο φοροεισπρακτικό ρεσάλτο στις τσέπες μισθωτών, ελεύθερων επαγγελματιών, συνταξιούχων και ανέργων και την εκποίηση των ΔΕΚΟ αντί πινακίου φακής». 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΑΘΗΝΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΛΕΝΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

«Αποτελεί πρόκληση η είδηση ότι η λειτουργία του γραφείου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου θα κοστίσει 700 χιλιάδες ευρώ για τον επόμενο ενάμισι χρόνο, ειδικά σε μία εποχή που εξαπολύεται μία πρωτοφανής φοροεπιδρομή σε βάρος των οικογενειών και των νοικοκυριών, που με τροπολογίες-ντροπή παραχωμένες μέσα σε άσχετα νομοσχέδια ανοίγει ο δρόμος για μαζικές απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων μέσω Προεδρικών Διαταγμάτων, που κλείνουν σχολεία και συγχωνεύονται νοσοκομεία».


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΟ «ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ»

«ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κ. ΒΕΝΙΖΕΛΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ; ΣΥΖΗΤΗΣΑΤΕ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΝΗΣ;»

Ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση: