ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ ΚΑΙ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Θέμα: «Προστασία καλλιεργήσιμης γης και του περιβάλλοντος στην Αττική και εκτός σχεδίου δόμηση»
Κύριοι Υπουργοί,

έχει διαχρονικά αποδειχθεί ότι το σημαντικότερο αίτιο της καταστροφής της εύφορης-παραγωγικής καλλιεργήσιμης γης στην Αττική είναι η εκτός σχεδίου και η αυθαίρετη δόμηση. Η εκτός σχεδίου δόμηση, οδηγεί σε διασπορά της δόμησης με κόστος οικονομικό και περιβαλλοντικό, με σπατάλη της εύφορης γης, αισθητική κακοποίηση του τοπίου, οικολογική-περιβαλλοντική υποβάθμιση, μεγάλα εμπόδια σε οποιονδήποτε χωροταξικό σχεδιασμό, αφού οποιαδήποτε  μονάδα απαιτείται θα γειτνιάζει με κάποιες από τις σκόρπιες κατοικίες.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

 «Σε πραγματικό μεσαίωνα έχει οδηγήσει η παρούσα κυβέρνηση τις εργασιακές σχέσεις»
  
Οργή και αγανάκτηση χαρακτηρίζει την δήλωση της Βουλευτού των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνας Χρυσοβελώνη για τα όσα τεκταίνονται στο χώρο των εργασιακών σχέσεων στην χώρα μας και στη Μαγνησία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΥΓΕΙΑ: ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ

Ορατό το ενδεχόμενο να κλείσει το Γ.Ν.Ν.Δ.Α, «Αγία Βαρβάρα», λόγω της κυβερνητικής επιλογής, της Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ, να υπακούσουν στις εντολές της Τρόικα, για τη διάλυση και του Ε.Σ.Υ. Με το κλείσιμο του νοσοκομείου, θα μείνουν στο δρόμο 390 οικογένειες εργαζομένων, οι οποίοι σε ένα βράδυ θα προστεθούν στον ήδη μεγάλο αριθμό των ανέργων χάριν της «δημοσιονομικής εξυγίανσης». Όμως με το κλείσιμο του συγκεκριμένου νοσοκομείου τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των πολιτών της Δυτικής Αττικής. Στους Δήμους της Δυτικής Αττικής, υπάρχει μόνο ως Γενικό Νοσοκομείο, το «Αττικό», το οποίο και αυτό πρόκειται να υποβαθμιστεί. Οι περιοχές της Δυτικής Αττικής μαστίζονται συνολικά από πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας και φτώχειας, και με τις αποφάσεις αυτές στερούν την πρόσβαση των πολιτών στο αγαθό της Δημόσιας Υγείας.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

«ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα κατέθεσε σήμερα 5 Ιουλίου ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Τομεάρχης Οικονομικών, Βουλευτής Ηρακλείου κ. Νότης Μαριάς, σχετικά με τις διαμαρτυρίες των χιλιάδων μικρομετόχων της Λαϊκής Τράπεζας οι οποίοι βλέπουν τις επενδύσεις τους να εξανεμίζονται.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΚΑΤΣΕΛΗΣ»

Ρ. Μακρή: «Πλέον των 500 εργαζομένων μένουν στον δρόμο από την εταιρία «Κατσέλης»
  
Επίσκεψη στο εργοστάσιο της εταιρείας «Κατσέλης» πραγματοποίησε την Τετάρτη 3 Ιουλίου η τομεάρχης Ανάπτυξης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Βουλευτής Ν. Κοζάνης κ. Ραχήλ Μακρή, η οποία παραβρέθηκε και στη πορεία διαμαρτυρίας των εργαζομένων προς την Βουλή την Παρασκευή 5 Ιουλίου.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ – ΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Η κ. Γιαταγάνα, μόλις πληροφορήθηκε την απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκη, για την μετάταξη 3500 Δημοτικών Αστυνομικών, μετέβη αμέσως στα γραφεία του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ.  Σωτήρη Βάιο και μέλη του Σωματείου και συζήτησαν τις εξελίξεις γύρω από το θέμα των απολύσεων και της κινητικότητας στους ΟΤΑ.