ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ κ. Ι. ΒΡΟΥΤΣΗ

ΘΕΜΑ: «ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ - ΜΑΪΜΟΥ»
  
Από το 1ο ήδη έτος εφαρμογής του Μνημονίου, πολλά ΜΜΕ άρχιζαν να παρουσιάζουν στοιχεία (κυρίως προερχόμενα από το ΙΚΑ) για «μαϊμού» ανάπηρους, «τυφλούς που βλέπουν» και άλλες περιπτώσεις συνταξιούχων που φέρονταν να εξαπάτησαν το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

ΘΕΜΑ: «Γεφύρι της Άρτας η κατασκευή έργων επί του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού Αρδάνιο – Ορμένιο (αριθ. 80)»
  
Έντονο προβληματισμό προκαλεί η σημερινή κάκιστη κατάσταση του Κάθετου Άξονα της Εγνατίας Οδού Αρδάνιο - Ορμένιο (αριθ. 80). 'Ένας οδικός άξονας με μεγάλη στρατηγική σημασία, λόγω του νευραλγικού του ρόλου στη σύνδεση της χώρας μας με τις γείτονες Βουλγαρία και Τουρκία, και του μεγάλου αριθμού των διακινούμενων οχημάτων βαρέως τύπου, πέραν της τοπικής κυκλοφορίας.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ

Θέμα: «Ζητήματα που αφορούν στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου»

H Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Σταυρούλα Ξουλίδου, καταθέτει αναφορά σχετικά με ορισμένα ζητήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου που προέκυψαν από την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά» για την αναδιάρθρωση των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΗ ΡΕΝΤΙΝΑ

Σ. Ξουλίδου: «Το μεγαλείο των ανδρών αυτών, που θυσίασαν τα πάντα στο βωμό της πατρίδας, αποτελεί πρότυπο ήθους, κύρους και φρόνησης. Υπήρξαν οι ενσαρκωτές των ανθρωπίνων Αξιών και του Ελληνισμού»
  
Η υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Βουλευτής της Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Σταυρούλα Ξουλίδου, παραβρέθηκε στο στρατόπεδο «Αν/γου Γ. ΚΑΤΣΑΝΗ» στη Ρεντίνα, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων Καταδρομέων στους Ιερούς του Έθνους μας αγώνες, παρουσία του Αντιστράτηγου Βερίγου Ζαχαρία, και δήλωσε τα εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ: «Καταδικαστική απόφαση σε βάρος του Προέδρου του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου»
  
Κύριε Υπουργέ,

Έχουν δει το φως της δημοσιότητας δημοσιεύματα, στα οποία αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, καθηγητής κ. Χαράλαμπος Κοκκώσης, έχει καταδικαστεί από το Θ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών με ποινή φυλάκισης 16 μηνών, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, για την περίοδο που είχε διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος της «Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Α.Ε.».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΑΦΙΞΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ

«Παρά το δήθεν success story που προπαγανδίζει η κυβέρνηση και τις υποσχέσεις Σόιμπλε για επενδύσεις στην Ελλάδα, οι συνεχείς συσκέψεις στο Μαξίμου και οι επιλεκτικές διαρροές προετοιμάζουν την κοινή γνώμη για τη λήψη νέων σκληρών μέτρων κατά του φτωχοποιημένου ελληνικού λαού και την επιβολή απολύσεων στο δημόσιο ενόψει της άφιξης της τρόικας σε λίγες ημέρες».

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΜΑΡΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ

Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που διοργάνωσε χθες 26 Μαΐου 2013 ο Δήμος Φαιστού για τους νεκρούς ήρωες που έπεσαν κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής στις Καμάρες της Δημοτικής ενότητας Τυμπακίου συμμετείχε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς ο οποίος κατέθεσε στεφάνι κατά τη διάρκεια της τελετής.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ κ. Ο. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ

«Στη Βουλή η ανάθεση ταχύρρυθμων προγραμμάτων κατάρτισης για απόκτηση επαγγελματικών δικαιωμάτων ξεναγού»

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Τουρισμού κ. Ο. Κεφαλογιάννη και Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κ. Αρβανιτόπουλο κατέθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, βουλευτής Ηρακλείου κ. Νότης Μαριάς, σχετικά με την ανάθεση ταχύρρυθμων προγραμμάτων κατάρτισης για απόκτηση επαγγελματικών δικαιωμάτων ξεναγού.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΤΕΛΗ

Νότης Μαριάς: «Συγχαρητήρια στον Εργοτέλη»

«Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια στους παίκτες, στο προπονητικό team, στη διοίκηση και στους οπαδούς της ιστορικής ομάδας του Εργοτέλη για την επιστροφή του στη Super League και ευχόμαστε κάθε επιτυχία της ομάδας για την επόμενη ποδοσφαιρική χρονιά.


Η προσπάθεια του Εργοτέλη απέδειξε ότι με μεθοδική δουλειά, προσήλωση στο στόχο και πάνω απ’ όλα πίστη στις δυνάμεις μας, μπορούμε να φτάσουμε σε κορυφαία αποτελέσματα».

ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΜΟ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ - ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ «ΚΑΤΑΠΙΑΝ» ΙΔΙΩΤΕΣ»

«ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΜΕ ΤΟ ΑΛΑΛΟΥΜ ΣΤΙΣ ΧΕΡΣΑΙΕΣ ΖΩΝΕΣ ΛΙΜΕΝΩΝ, ΤΙΝΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ, ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ, ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ»

«Οι άνθρωποι είναι παρανοϊκοί! Βρήκαν στην αρχή της τουριστικής περιόδου να τινάξουν στον αέρα τουριστικές παραθαλάσσιες περιοχές, με τη σύγκρουση αρμοδιοτήτων που υπάρχει μεταξύ Υπουργείου Οικονομικών και Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου για τη χρήση χώρων στην χερσαία ζώνη Λιμένος.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΗΛΙΑΚΗ

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κινήματος με τους βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γιώργο Νταβρή και Κώστα Γιοβανόπουλο παρέστη στο μνημόσυνο που έγινε στην Κάρπαθο για την συμπλήρωση των επτά χρόνων από το χαμό του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη ο οποίος έχασε τη ζωή του στον ουρανό της Καρπάθου μαχόμενος για την πατρίδα.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ

Στη Βουλή η συνέχιση της λειτουργίας των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ)


Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά Υπόμνημα του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης.