ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ «ΜΑΪΜΟΥ» ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ


Η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε, με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το σύστημα «ΑΡΙΑΔΝΗ», σχετικά με την προπαγάνδα της Συγκυβέρνησης περί «ετήσιων εξοικονομήσεων ύψους 420 εκατομμυρίων ευρώ» από «μαϊμού» συντάξεις και επιδόματα Ελλήνων ασφαλισμένων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας της:

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


Η υπεύθυνη του τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Σταυρούλα Ξουλίδου, με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσε στο Σχέδιο Νόμου «Αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην Κοινωνική Ασφάλιση και στην αγορά εργασίας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας» μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ


«Οι τρεις μνημονιακοί συνοδοιπόροι αφού μονιμοποίησαν το χαράτσι και δρομολόγησαν ήδη χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο τώρα αναζητούν επικοινωνιακούς τρόπους για να χρυσώσουν το χάπι της σκληρής αντικοινωνικής τους πολιτικής». 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ»


Στο οικονομικό σκάνδαλο της πιθανής υπεξαίρεσης χρημάτων από τις επιχορηγήσεις του Μουσικού Φεστιβάλ «Μανώλης Καλομοίρης» Σάμου, επανέρχεται με νέα Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Πολιτισμού Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, Αιγαίου Κώστα Μουσουρούλη, Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, Διαφάνειας Αντώνη Ρουπακιώτη και Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΡΟΙΚΑΣ


«ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΣΥΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ… ΑΝ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ»
  
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς σχολιάζει τις αλλεπάλληλες κυβερνητικές συσκέψεις εν όψει των νέων «διαπραγματεύσεων» με την τρόικα απάντησε ως εξής:

«Ακούω και διαβάζω διάφορες δηλώσεις για το θέμα των συσκέψεων. Το ζήτημα δεν είναι αν συσκέπτονται αλλά αν… σκέπτονται».

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ, ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ «ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»


«Εσείς, σαν Υπουργείο, εξαντλείτε όλα τα μέτρα ανταγωνιστικότητας στους μισθούς των ναυτικών και τις συνθέσεις των πληρωμάτων. Η ακτοπλοΐα και οι νησιώτες θα μείνουμε χωρίς βαπόρια και χωρίς ναυτικούς».
  
Σε περαιτέρω ανάλυση των θέσεων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, προχώρησε η Βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Ναυτιλίας του κινήματος, Μίκα Ιατρίδη, στη συζήτηση επί των άρθρων, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


Νότης Μαριάς: «Στηρίζουμε τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των υπαλλήλων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου»

Μιλώντας χθες 2/4/13 στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, τομεάρχης Οικονομικών και βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς δήλωσε ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στηρίζουν τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των υπαλλήλων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που βρέθηκε στο στόχαστρο της Τρόικας και της Κυβέρνησης.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΥΓΕΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ


ΘΕΜΑ: «Προβλήματα με τη λειτουργία του Νοσοκομείου Αίγινας «Ο Άγιος Διονύσιος»
  
Το Νοσοκομείο της Αίγινας «Άγιος Διονύσιος» είναι Εκκλησιαστικό Ίδρυμα, το οποίο λειτουργεί Νόμιμα εδώ και 90 χρόνια, έχοντας σύμβαση με Ασφαλιστικά Ταμεία και διοικείται εθελοντικά (αμισθί).

Στην Αίγινα δεν υπάρχει άλλο Νοσοκομείο, υπάρχει μόνο Κέντρο Υγείας, το οποίο και αυτό υπολειτουργεί.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ


Θέμα: «Ο Νότης Μαριάς έφερε στη Βουλή την απόφαση της ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα στον KPHTH FM 1015 και στην KPHTH TV1»
  
Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά δημοσιεύματα που αφορούν τον KPHTH FM 1015, την KPHTH TV1 και τον «Αγώνα της Κρήτης» σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τη ΔΕΗ.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


Ολοκληρώθηκε σήμερα Τετάρτη 3 Απριλίου 2013 η επίσκεψη του προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου στην Κύπρο. Το πρωί συναντήθηκε στο Μετόχι της μονής Κύκκου με τον μητροπολίτη Κύκκου κ.κ. Νικηφόρο και τον μητροπολίτη Ταμασού κ.κ. Ησαΐα. Στην συνέχεια συναντήθηκε με την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος ΔΗ.ΣΥ.