ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Το Ιδρυτικό Συνέδριο της Νεολαίας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Απριλίου 2013 στο Ξενοδοχείο METROPOLITAN, Λεωφόρος Συγγρού 385, Αθήνα. Η καταληκτική ημερομηνία για εγγραφές μελών με δικαίωμα εκλέγειν είναι η 31η Μαρτίου 2013 και δεν θα υπάρξει παράταση. 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΕΒΡΟΥ


Το νομό Έβρου επισκέφθηκε ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος. Συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, καθώς και με εκπροσώπους παραγωγικών και θεσμικών φορέων με τους οποίους συζήτησε τα προβλήματα που απασχολούν το νομό, επισκέφθηκε την αγορά της πόλης όπου συνομίλησε με πολίτες. Επισκέφθηκε επίσης το Τελωνείο Κήπων και τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ


«Στη Βουλή τα προβλήματα των συνταξιοδοτούμενων πολύτεκνων δημόσιων υπαλλήλων»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Τομεάρχης Οικονομικών, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετική ανακοίνωση της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος που αφορά το ν/σ του Υπουργείου Οικονομικών «Ρυθμίσεις για την τροποποίηση και τη βελτίωση συνταξιοδοτικών, δημοσιονομικών, διοικητικών και λοιπών διατάξεων του Υπουργείου Οικονομικών».

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΥΔΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ


«Θέλουμε να συνεχίσουμε να τιμάμε την ελληνική σημαία μας. Παρ’ όλα αυτά, με την πρόθεσή σας να ιδιωτικοποιήσετε το νερό, παίζετε με τη φωτιά»

Την αντίθεσή της στις προθέσεις της συγκυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει το νερό, με την πώληση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ, εξέφρασε η βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη, τονίζοντας ότι, μια τέτοια επιλογή, θα έχει και τραγικές εθνικές επιπτώσεις, αφού τίθεται σε κίνδυνο η επιβίωση των κατοίκων, των ακριτικών νησιών.

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΥΔΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ


«Είναι αδιανόητο σε μια τέτοια δύσκολη περίοδο ανεργίας το ποιοι έχουν πάρει τις αποφάσεις να αυξήσουν κατά 15% με 20% τις εισφορές στο ταμείο μας, το ΤΣΜΕΔΕ, στους μηχανικούς. Μιλάμε για νέους μηχανικούς οι οποίοι δεν έχουν καθόλου δουλειά και τουλάχιστον σ’ αυτήν τη δύσκολη περίοδο θα έπρεπε να γίνει όχι αύξηση αλλά μείωση. Θερμή παράκληση. Το καταθέτω εδώ στα Πρακτικά για να το δείτε. Κυκλοφορώ, εργάζομαι και τα παιδιά διαμαρτύρονται. Κάντε κάτι.

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΪΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΒΡΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΥΔΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ


«Επιτρέψτε μου, κύριε Υπουργέ, με αφορμή το συγκεκριμένο ζήτημα-το οποίο δεν το αντιλαμβάνεται κανείς παρά μόνο κάτω από την ταμπέλα «ξεπουλιούνται τα πάντα, ξεπουλιέται η χώρα», μόνο αυτή η δικαιολογία και αυτή η εξήγηση υπάρχει-να επισημάνω τα εξής:

Αυτές τις μέρες, ζούμε πάλι μια τεράστια προπαγάνδα, ενώ η χώρα και ο ελληνισμός πάει στο γκρεμό. Προσπαθώ να σκεφτώ αν κινούμαι ή συμπεριφέρομαι σαν μέλος του Κοινοβουλίου, καταστρατηγώντας τη λογική».

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΥΔΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ

«Εμείς θεωρούμε, το νερό ως ένα σημαντικό, ως ένα βασικό κοινωνικό αγαθό. Στη βάση αυτή πιστεύουμε ότι αυτό το δημόσιο και κοινωνικό αγαθό δεν πωλείται. Θα πρέπει, μάλιστα, να διαμορφωθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις, ούτως ώστε όλος ο ελληνικός λαός να μπορεί να απολαμβάνει αυτό το συγκεκριμένο αγαθό.

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΥΔΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ


«Θέλω με αυτές τις δύο-τρεις επισημάνσεις να εξηγήσω και να πω ότι το νερό δεν μπορεί, δεν πρέπει και δεν χωράει στο μυαλό κανενός ότι ίσως ιδιωτικοποιηθεί ποτέ σ’ αυτή τη χώρα. Βλέπουμε τα δημοσιεύματα, βλέπουμε τι έγινε στην παγκοσμιοποιημένη αγορά, παρακολουθούμε τι έχει συμβεί ακόμα και στη Χιλή του 1981, όταν ο Πινοσέτ αποφάσισε εκεί να ιδιωτικοποιήσει το νερό.

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ-ΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΥΔΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ

«Στη χώρα μας, όμως, ζούμε πλέον εξαιτίας των μνημονίων σε εκβιαστικές και απάνθρωπες παρεμβάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Παγκόσμιας Τράπεζας, αφού μας επιβλήθηκε ως όρος κι ως προϋπόθεση η ιδιωτικοποίηση του νερού, όπως ακριβώς συνέβη και σε άλλα κράτη πριν από πολλές δεκαετίες.