ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΣΕ ΦΑΣΗ START-UP


Την αναιτιολόγητη και εν πολλοίς απαράδεκτη κωλυσιεργία του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ, ο οποίος αρνείται να υπογράψει την οριστική πράξη ένταξης αριθμού επιχειρήσεων που έχουν επιλεγεί από το Δεκέμβριο του παρελθόντος έτους για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα με τίτλο «Σχέδιο στήριξης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών ανέργων και νέων επιχειρήσεων (σε φάση start-up)» καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


Την απαράδεκτη και εν πολλοίς εγκληματική απόφαση κατάργησης των παραρτημάτων του ΕΟΤ στη Μυτιλήνη και της δημιουργίας Υπηρεσιών Τουρισμού με έδρα τον Πειραιά, που σηματοδοτεί την οριστική ταφόπλακα στη βαριά βιομηχανία του νησιού, στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη και Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ «ΑΘΗΝΑ»


«ΣΤΙΣ ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΟΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΑΘΗΝΑ» ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΕΙ»
  
Τις έντονες ανησυχίες και ενστάσεις για τη συγχώνευση του Τμήματος Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών με το Τμήμα Γραφιστικής στα πλαίσια του σχεδίου «Αθηνά», μεταφέρει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ο Βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


«ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΔΙΝΟΥΝ ΜΑΧΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ. ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, Ο ΕΝΑΣ ΜΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΟ ΔΗΜΙΟ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΗ ΘΗΛΙΑ»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου του Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού Ιωαννίνων Βίκυς Μιχέλη, δήλωσε τα εξής:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ


«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση, μετά και τη νέα πρόκληση των Τούρκων στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ Α.Ε. ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ.


Ερώτηση προς τον Υπουργό ΠΕΚΑ κατέθεσε η Βουλευτής Κοζάνης και υπεύθυνη τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Ενέργειας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με την οποία ζητά να γίνουν γνωστές οι αποδοχές των στελεχών και των μελών του Δ.Σ. της ΔΕΗ ΑΕ, όπως επίσης και την πολιτική της σε θέματα μισθοδοσίας.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΑΥΡΟΔΕΝΔΡΙΟΥ


«Δέσμευση Δένδια: Μη ειλημμένη απόφαση η δημιουργία κέντρου υποδοχής λαθρομεταναστών στο Μαυροδένδρι»

Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κα Ραχήλ Μακρή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ανέλυσε το θέμα μετατροπής του 523 κέντρου νεοσυλλέκτων τάγματος πεζικού του Στρατοπέδου Μαυροδενδρίου Κοζάνης σε κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών. Η εμπεριστατωμένη και ακριβής τοποθέτησή της ανάδειξε τις ενστάσεις της τοπικής κοινωνίας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, οι οποίες εδράζονται στην αποσπασματική και ατελέσφορη πολιτική της συγκυβέρνησης στο εν λόγω θέμα.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ


«ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ»

«Η ελληνική κυβέρνηση μέσω του κ. Στουρνάρα ψήφισε το σχέδιο της κ. Μέρκελ που οδηγεί στην καταστροφή την κυπριακή οικονομία αλλά και την εικόνα της Κύπρου στο εξωτερικό, διαλύει τις σχέσεις της Κύπρου με τη Ρωσία. Απαιτείται άμεσα η αποπομπή του υπουργού Οικονομικών, το τέλος της πολιτικής των μνημονίων και η χάραξη ενός εθνικού σχεδίου για την έξοδο της χώρας από τη μέγγενη των δανειστών. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ζητούμε τώρα μία εθνική γραμμή.»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΖΕΟΛΙΘΟΥ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ


Ραχήλ Μακρή: «Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον»
  
Στις 15 Νοεμβρίου 2012 η τομεάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης κυρία Ραχήλ Μακρή και ο τομεάρχης Μακεδονίας - Θράκης Βουλευτής Έβρου κύριος Μαρίνος Ουζουνίδης στα πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου είχαν καταθέσει Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων με θέμα «Αδράνεια και αδιαφορία για την άδεια εκμετάλλευσης του λατομικού χώρου του κοιτάσματος Ζεόλιθων της περιοχής Πετρωτών Νομού Έβρου».