ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ


«Η Ν.Δ χτίζει τζαμιά κατεδαφίζοντας την Ελλάδα»


Σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» του περασμένου Σαββατοκύριακου που αποκάλυψε εντολή του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά να ξεκινήσει η ανέγερση κρατικού Τζαμιού στην Αθήνα, η αναπληρώτρια Γραμματέας Κ.Ο και Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ»


Σε βάθος ενημέρωση για τις αδιερεύνητες πτυχές της υπόθεσης που αφορά στο οικονομικό σκάνδαλο της πιθανής υπεξαίρεσης χρημάτων από τις επιχορηγήσεις του Μουσικού Φεστιβάλ «Μανώλης Καλομοίρης» Σάμου, ζητά με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Πολιτισμού Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, Αιγαίου Κώστα Μουσουρούλη, Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και Διαφάνειας Αντώνη Ρουπακιώτη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΡΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ


Την εγκληματική και αιφνιδιαστική Κοινή Υπουργική Απόφαση βάσει της οποίας τα εισοδηματικά κριτήρια του απόρου δικαιούχου χορήγησης τροφίμων μειώνονται από τα 12.000 ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα, στα 7.200 ευρώ, συμπαρασύροντας τις οικογένειες με παιδιά, καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη, Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση και Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος αύριο Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013 θα επισκεφθεί τις Σκουριές Χαλκιδικής και την Ιερισσό Χαλκιδικής. Στις 17:00 θα μιλήσει σε συγκέντρωση κατοίκων στην Ιερισσό Χαλκιδικής. 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ ΚΑΙ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ»


Κύριε Υπουργέ

σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους, σε ένα μήνα από σήμερα, οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να έχουν καταθέσει το επιχειρησιακό τους σχέδιο στο ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. Για να καταστεί βιώσιμο το επιχειρησιακό τους σχέδιο και κατ' επέκταση και οι ίδιες, θα πρέπει να έχουν απαλλαγεί από τα «κόκκινα δάνεια» και για να μειώσουν το δείκτη της σχέσης δανείων προς καταθέσεις, θα υποχρεωθούν να πουλήσουν στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες αποπληρωμής και εξυπηρέτησης σε ευρωπαϊκές (Γερμανικές κυρίως) τράπεζες, ενώ στην Ελλάδα βρίσκονται ήδη εκπρόσωποι ξένων funds και τραπεζών που προετοιμάζονται για αυτή την εξέλιξη.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ
  
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ θα επισκεφθεί αύριο (12.03.2013) την Κομοτηνή για να συμμετάσχει στη μεγάλη διαδήλωση που διοργανώνουν σύσσωμοι οι φορείς της Θράκης, αντιτιθέμενοι στα σχέδια της συγκυβέρνησης για τα εκεί μεταλλεία χρυσού.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ


ΘΕΜΑ: «Εισβολή ΜΑΤ - ΕΚΑΜ με τυφέκια στην Ιερισσό Χαλκιδικής»

Από το καλοκαίρι του 2012 παρακολουθούμε τα γεγονότα που διαδραματίζονται στη Βορειοανατολική Χαλκιδική, Σκουριές, Μ. Παναγιά, Ιερισσό.

Οι δυνάμεις καταστολής ΜΑΤ βρίσκονται εκεί κάθε φορά που οι κάτοικοι διαδηλώνουν κατά της καταστροφής του περιβάλλοντος του τόπου τους.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΑΠ


ΘΕΜΑ: «Αλλαγές στον Κανονισμό του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και Μείωση των Διδάκτρων

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φοιτητών και Αποφοίτων της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου έχει καταθέσει σειρά προτάσεων προς τον Υπουργό Παιδείας με αιχμή του δόρατος την επιπλέον μείωση των διδάκτρων λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης αλλά και την σύγχρονη λειτουργία του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου βάση νέου κανονισμού λειτουργίας, στις οποίες προτάσεις μέχρι και σήμερα δεν έχουν λάβει απαντήσεις.

Οι βασικές προτάσεις είναι οι εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ


ΘΕΜΑ: «ΖΗΜΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΙΑΣ ΜΕΡΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ»
  
Ο πρώην Γ.Γ Αθλητισμού Παναγιώτης Μπιτσαξής στις 05/07/2010 υπέβαλλε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γεωργίου Ορφανού.