ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΙΚΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ


Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος θα συναντηθεί σήμερα Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013 στις 18:00 με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα. 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ


«Λόγια του αέρα αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά η περίφημη υπόσχεση του πρωθυπουργού ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα, καθώς μονιμοποιείται πλέον το χαράτσι της ΔΕΗ, σφίγγοντας έτσι τη θηλιά στο λαιμό των μικροϊδιοκτητών ακινήτων.» 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΤΡΟΪΚΑΣ


«ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΗ ΤΡΟΪΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΟΚΚΑΛΟ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΩΝ «ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ». ΑΒΟΥΛΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΚΑΙ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ»


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Για μια ακόμα φορά οι Έλληνες πολίτες είναι θεατές του απόλυτου εξευτελισμού των μνημονιακών πολιτικών που συγκροτούν την τρικομματική κυβέρνηση.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΦΟΡΕΩΝ ΑΠΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ


«ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΙΒΑΛΙΖΕΙ. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΡΗΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ»


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ συναντήθηκε σήμερα με πολυπληθή αντιπροσωπεία φορέων από τα Ιόνια νησιά όπως επίσης και από το νομό Βοιωτίας με αντικείμενο συζήτησης το σχέδιο «Αθηνά» που ισοπεδώνει ΤΕΙ και Ανώτατη Παιδεία και στα Ιόνια αλλά και στη Στερεά Ελλάδα.

Και οι δύο αντιπροσωπείες επέδωσαν ψηφίσματα.

Μετά τις συναντήσεις, ο Τέρενς Κουίκ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, έκανε την εξής δήλωση:

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν μπορούμε να αποδεχθούμε όλο αυτό το χάος που δημιουργεί πανελλαδικά το σχέδιο «Αθηνά», εξυπηρετώντας - είναι σαφές πλέον - κομματικά, βουλευτικά και τοπικά συμφέροντα.

Είχα προειδοποιήσει εδώ και ένα μήνα ότι αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι ο απόλυτος κανιβαλισμός, στρέφοντας τη μία πόλη εναντίον της άλλης και τη μία γεωγραφική περιοχή εναντίον μιας άλλης.

Επιπλέον, διαπιστώνεται καθημερινά ότι όσες υποσχέσεις έχει δώσει ο Υπουργός Παιδείας στις αντιπροσωπείες που έχει δεχθεί στο γραφείο του, αποδείχθηκαν κενού περιεχομένου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Διαβάζοντας για άλλη μια φορά την απάντηση του υφυπουργού οικονομικών σε ερώτηση του Μαρίνου Ουζουνίδη όσον αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, αναρωτιέται κανείς εάν την ερώτηση πρέπει τελικά να την απευθύνουμε στο κλιμάκιο της τρόικας και όχι στους αρμόδιους εκπροσώπους της κυβέρνησης.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


«Στα πέτρινα χρόνια της τροικανής χούντας οι Έλληνες ξέρουν να δείχνουν την αντίστασή τους. Με ένα αγωνιστικό παρόν που δώσαμε οι χιλιάδες ανυπόταχτοι στις ξένες ορέξεις για τον εθνικό ορυκτό μας πλούτο, διαδηλώσαμε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ενωμένοι όλοι μαζί πως το ξεπούλημα του χρυσού στην Χαλκιδική δεν θα περάσει.

Ο αγώνας συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα, μέσα κι έξω από την Βουλή.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εγγυόμαστε πως ο ορυκτός πλούτος είναι ελληνικός και θα παραμείνει στους Έλληνες.»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


ΘΕΜΑ: «Αριθμός μετακλητών υπαλλήλων στο Δημόσιο»
  
Στις 12-11-2012 τέθηκε σε ισχύ συγκεκριμένη διάταξη (Ζ.5.3) του ν. 4093/12 που δήθεν μείωνε τον αριθμό των μετακλητών στο Δημόσιο κατά 20%. Στην πραγματικότητα όμως συνέβη το ακριβώς αντίθετο.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ


«Φίλες και φίλοι,

Η παρουσία σήμερα όλων μας στη Μυτιλήνη δείχνει τη θέλησή μας να μείνουμε στο Αιγαίο και τα νησιά μας.

Δείχνει την αποφασιστικότητα μας να αντιταχθούμε στα σχέδια ερήμωσης του Αιγαίου που απεργάζονται οι δανειστές μας και οι υποστηρικτές τους.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ «ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ» ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


«ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΣ ΤΗΣ ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΝΙΚΑΝΩΝ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΣΤΟ ΓΑΙΤΑΝΑΚΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ. ΑΒΟΥΛΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΛΟΓΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ»

«ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΣΥΝΟΜΙΛΩΝΤΑΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΟΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΩΛ ΤΟΜΣΕΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ;»
  
O Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΙΤΙΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


«ΖΗΤΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΗΡΑΝ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΤΩΝ ΚΕΤΕΡΙΝΓΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ Ο ΚΑΘΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ»

«ΖΗΤΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΜΕ ΠΟΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΙΝΕ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΛΥΟΜΕΝΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΦΥΛΑΚΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ»

Την εξόφθαλμη πολιτική ανισότητας της τρικομματικής μνημονιακής συγκυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, που ξεπερνώντας το σημείο της ισότιμης και ισόνομης αντιμετώπισης των Ελλήνων πολιτών, επιλέγει να ενισχύσει το «ευ ζην» των παράνομων μεταναστών, στέλνοντας κυριολεκτικά στον Καιάδα της ανυπαρξίας τους άπορους Έλληνες φοιτητές, στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ


«Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΙΛΟΤΙΜΟΥ ΚΑΙ ΕΥΘΙΞΙΑΣ.
ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, έκανε την εξής δήλωση:

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ


Στη Μυτιλήνη πραγματοποιήθηκε το προσυνέδριο Βορείου Αιγαίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με θέμα «Νησιωτική Πολιτική-Τοπική Ανάπτυξη».

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος.

Εισηγήτρια ήταν η Τομεάρχης Ναυτιλίας, βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη.