ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΙΤΙΣΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «Η ΑΓΑΠΗ»

Τη σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης που σχετίζεται με καταγγελίες για αδιαφανείς διαδικασίες σίτισης των οικονομικών μεταναστών από το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Η Αγάπη» που εδρεύει στην πρωτεύουσα του νομού Σάμου, ζητά με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη και Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ


Νότης Μαριάς προς Γερμανούς βουλευτές: «Εξοφλείστε τώρα τις πολεμικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο»
  
Το ζήτημα της εξόφλησης των οφειλών της Γερμανίας προς την πατρίδα μας ύψους 162 δις ευρώ χωρίς τόκους, λόγω των πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου έθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Νότης Μαριάς κατά την επίσημη διακοινοβουλευτική συνάντηση των μελών της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της ελληνικής Βουλής με Γερμανούς βουλευτές μέλη της αντίστοιχης επιτροπής του γερμανικού Κοινοβουλίου σήμερα 6 Μαρτίου 2013 στη Βουλή.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ


Λέμε ΟΧΙ στα χρυσωρυχεία στο Πέραμα Θράκης! Ο αγώνας συνεχίζεται εδώ στο κέντρο των αποφάσεων, την Αθήνα, όπου μαζί με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γιαννακίδη, τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκη, και άλλους εκπροσώπους φορέων, είχαμε μια σειρά συναντήσεων που ξεκίνησε με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα , συνεχίστηκε με τον Πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Πάνο Καμμένο και ολοκληρώθηκε για σήμερα με την Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε. κ. Αλέκα Παπαρήγα.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΑΘΗΝΩΝ ΕΛΕΝΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ κ. Ν. ΔΕΝΔΙΑ


ΘΕΜΑ: «Γυναίκες επαίτες με βρέφη στην αγκαλιά» 
Κύριε Υπουργέ

Έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο σε ιστότοπους όπως αυτόν στον οποίο σας παραπέμπω http://m.lifo.gr/team/readersdigest/36547, μία συνταρακτική καταγγελία σύμφωνα με την οποία γυναίκες ελεγχόμενες από οργανωμένα εγκληματικά κυκλώματα διακίνησης και εκμετάλλευσης επαιτών κάθονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στα πεζοδρόμια ζητιανεύοντας, κρατώντας στην αγκαλιά τους μωρά παιδιά τα οποία εμφανίζονται συνεχώς να κοιμούνται, διότι στην πραγματικότητα βρίσκονται υπό καταστολή, είτε με αλκοόλ είτε με ναρκωτικές ουσίες, προκειμένου να μην κλαίνε και να μην αντιδρούν.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ ΚΑΙ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ


Θέμα: «Συνεχίζονται οι αδικαιολόγητες αυξήσεις για τις Υ.Κ.Ω στα τιμολόγια τις ΔΕΗ»

Κύριε Υπουργέ,

σε μια περίοδο όπου πολλά νοικοκυριά για λόγους οικονομίας περιόρισαν δραστικά τους προηγούμενους μήνες τη χρήση του πετρελαίου θέρμανσης, προτιμώντας να ζεσταίνονται με το κλιματιστικό, οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ είναι υψηλότερες όσο αυξάνεται η κατανάλωση και  λειτουργούν πολλαπλασιαστικά στον τελικό λογαριασμό.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ ΚΑΙ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


Θέμα: «Ανάγκη να βρεθεί λύση για την αιμοκάθαρση» 
Κύριε Υπουργέ,

Οργή και αγανάκτηση προκαλούν οι πολιτικές και τα μέτρα που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των αιμοκαθαρόμενων νεφροπαθών.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ


«Η Τρόικα πιστή στην τακτική της υποβάλλει τους υπουργούς στο γνωστό μαρτύριο της σταγόνας, προκειμένου  να καταδείξει στον κ. Σαμαρά ποιος είναι το πραγματικό αφεντικό στην μνημονιακή Ελλάδα.»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ


«Τα κοιτάσματα της Ν. Καβάλας ανήκουν στον λαό»

Σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος που συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής και αφορά την κύρωση συμφωνίας για την εκμετάλλευση ενεργειακών κοιτασμάτων στην Nότια Καβάλα, η Αναπληρώτρια Γραμματέας της Κ.Ο και Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση: