ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ


«Η κυβέρνηση από την πρώτη κιόλας στιγμή των επαφών με την τρόικα έριξε «λευκή πετσέτα» και έχει μετατραπεί πλέον σε σάκο του μποξ από τους υπαλληλίσκους των δανειστών, χωρίς να τολμήσει να απαιτήσει καν τα αυτονόητα, δηλαδή την μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης που έχει οδηγήσει σε απώλειες ζωών». 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


«Την ώρα που η Τουρκία αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας σε σχέση με την υφαλοκρηπίδα των νησιών, τα 12 μίλια στο Αιγαίο και την ελληνική ΑΟΖ, ο κ. Σαμαράς συνεχίζει αμέριμνος να απολαμβάνει το σήριαλ της ελληνοτουρκικής προσέγγισης σε ζητήματα χαμηλής πολιτικής.»

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ


«Στη Βουλή η αυτοδυναμία του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου»

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετική επιστολή των μελών ΔΕΠ της ΣΚΕ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) σχετικά με τη δρομολόγηση της αυτοδυναμίας του ιδρύματος.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ»


Θλιβερή είναι η διαπίστωση ότι εκτός από την οικονομική ισοπέδωση της ακριτικής περιοχής μας, η τρικομματική κυβέρνηση την μετατρέπει και σε ένα απέραντο στρατόπεδο «αποθήκευσης» λαθρομεταναστών, χωρίς όμως να διασφαλίζει την λειτουργία του, επισημαίνοντας συνεχώς την οικονομική συγκυρία την οποία διέρχεται η χώρα.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΔΗΜΟΝΑ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4093/2012 (ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3)


Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γαβριήλ Αβραμίδης, αναφερόμενος στην αιδήμονα σιωπή του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, σε ό,τι αφορά στην επιχειρούμενη εξόντωση των νεοπροσφύγων Ποντίων και των Βορειοηπειρωτών, μέσω των διατάξεων του νόμου 4093/2012 (του «Μνημονίου 3»), έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΕΒΡΟΥ


«Ο Βουλευτής Έβρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνος Ουζουνίδης δηλώνει πως θα βρίσκεται κοντά στον δικό του λαό, που σήμερα θα διατρανώσει μέσα από το συλλαλητήριο στις 13:00 μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης την αντίθεσή του στην επονομαζόμενη επένδυση του χρυσού στο Πέραμα Έβρου.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ


Η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη έκανε την παρακάτω δήλωση για το τραγικό συμβάν του θανάτου των δύο φοιτητών στη Λάρισα:

«Από την αρχή του χειμώνα οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είχαμε μιλήσει για τα θύματα που φέτος θα έχουμε από το κρύο αλλά και για τους κινδύνους από εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης στους οποίους οδήγησε η υπερφορολόγηση του πετρελαίου. Για αυτό άλλωστε πριν λίγους μήνες καταθέσαμε τροπολογία στη Βουλή για επαναφορά της τιμής του στα περυσινά επίπεδα, την οποία όμως τα κόμματα της Συγκυβέρνησης απέρριψαν!

ΔΗΛΩΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ


«Η Βουλή βλέπει την κ. Αντωνίου μόνο όταν έρχεται ως «πιστή Πηνελόπη» του κ. Σαμαρά 5 λεπτά πριν τις ονομαστικές ψηφοφορίες για να πει «ΝΑΙ» στα μέτρα εξαθλίωσης των Ελλήνων και του ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας. Φαίνεται ότι ακολουθεί τις συμβουλές παλαιοκομματικών Βουλευτών, οι οποίοι πλέον αγγίζουν τα όρια της γραφικότητας, αφού «κατόπιν δικών τους ενεργειών» σώζουν υπηρεσίες τις οποίες ψήφισαν οι ίδιοι να καταργηθούν. Οι συγκεκριμένοι συνηθίζουν να μην επισκέπτονται Υπουργούς, όπως είθισται στη Βουλή ή και στα Υπουργεία για τα θέματα των περιοχών που εκπροσωπούν, αλλά προφανώς προτιμούν τις κατ’ ιδίαν συζητήσεις μεταξύ «ποτού και ξηρών καρπών».

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ ΚΑΙ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ


Θέμα: «Μείωση της εισαγόμενης ποσότητας αίματος»

Κύριε Υπουργέ,

Κινδύνους για τη δημόσια υγεία, εγκυμονεί η απόφασή σας για την μείωση κατά το ήμισυ, των ποσοτήτων αίματος που εισάγει η χώρα μας από τον Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό .

Με την απόφαση αυτή δεσμεύετε τη χώρα μας για τα επόμενα χρόνια, κατά τα οποία δεν γνωρίζουμε πως θα έχουν διαμορφωθεί οι ανάγκες και εάν θα έχουμε τη δυνατότητα να τις καλύψουμε.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ ΚΑΙ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


Θέμα: «Διεθνής» δύναμη ελεγκτών εμπειρογνωμόνων, προσφέρει υπηρεσίες στα Υπουργεία αντλώντας κονδύλια από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων»

Κύριε Υπουργέ,

την ώρα που στην Ελλάδα εφαρμόζεται πρόγραμμα λιτότητας με περικοπές μισθών, συντάξεων και προγραμματίζονται απολύσεις άξιων στελεχών του Δημοσίου, κατ’ επιταγή της τρόικα, πληροφορίες από δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη εγκρίνει ένα ποσό της τάξης των 90 εκατ. ευρώ για τις υπηρεσίες που πρόκειται να προσφέρουν στην χώρα μας τα στελέχη από Βρυξέλλες, Ουάσιγκτον αλλά και αυτά που πρόκειται να έρθουν από Αυστρία, Βέλγιο, Ιταλία, Ισπανία κλπ.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ


«Ο κ. Στουρνάρας έχοντας ενστερνιστεί μια εντελώς ενδοτική στάση απέναντι στις μνημονιακές επιταγές, εν όψει της νέας έλευσης της Τρόικας θυμίζει πλέον την αγωνία του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι, που θα επιβάλλουν οι δανειστές, με τη μορφή νέων μέτρων». 

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΥΓΕΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ «ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ»


Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Τομεάρχης Υγείας, Βουλευτής Α’ Πειραιά Παναγιώτης Μελάς, μιλώντας στη Βουλή ως Εισηγητής στο Νομοσχέδιο «Κατεπείγουσες Ρυθμίσεις του Υπουργείου Υγείας», μεταξύ άλλων τόνισε:

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΝΟΤΙΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


Στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε το προσυνέδριο Δυτικής Ελλάδας-Νοτίου Ιονίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με θέμα «Δημόσια Διοίκηση-Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος.

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


Η Αναπληρώτρια Γραμματέας της Κ.Ο και Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη με την ιδιότητα της αρμόδιας τομεάρχη για θέματα Δημόσιας Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης έκανε σήμερα την βασική εισήγηση στο Προσυνέδριο του Κινήματος στην Πάτρα. Ακολουθούν σημεία από την τοποθέτηση της Μαρίνας Χρυσοβελώνη: