ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ κ. ΌΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ


ΘΕΜΑ: «ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΣΤΟΝ Ε.Ο.Τ»
  
Στις 24 και 27 Δεκεμβρίου κατέθεσα ερωτήσεις σχετικά με προβλήματα κακοδιαχείρισης στον ΕΟΤ. Οι ερωτήσεις μου αυτές παρέμειναν αναπάντητες από το υπουργείο σας δημιουργώντας υπόνοιες για συγκάλυψη συγκεκριμένων σκανδάλων. Οι υπόνοιες αυτές ενισχύονται από έγγραφη απάντηση που απέστειλε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτης στις 16-1-2013 για σχετικά θέματα του ΕΟΤ.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ


Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος και η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Σταυρούλα Ξουλίδου, στα πλαίσια των δράσεων αλληλεγγύης της Συντονιστικής Επιτροπής και των εθελοντών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ της Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν στην προσπάθεια που κάνει ο Ερυθρός Σταυρός να παρέχει βοήθεια στο σπίτι σε συμπολίτες μας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ


Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή, με τον Δήμαρχο Πάρου Χρήστο Βλαχογιάννη, τον Δήμαρχο Αντιπάρου Γιάννη Λεβεντάκη, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικο, καθώς και με εκπροσώπους της συντονιστικής επιτροπής φορέων του νησιού.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ


Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος στα πλαίσια των δράσεων αλληλεγγύης της συντονιστικής επιτροπής Θεσσαλονίκης και των εθελοντών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ παρέδωσε τρόφιμα στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Θεσσαλονίκης για την στήριξη του έργου του και προκειμένου να δοθούν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Τα τρόφιμα παρέλαβαν για λογαριασμό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Δέντσορας και η τομεάρχης προώθησης εθελοντισμού του Ερυθρού Σταυρού Βούλα Πατουλίδου.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος έκανε την εξής δήλωση:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ


Τις έντονες ενστάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας για τη συγχώνευση και μεταφορά του Τμήματος Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου των Αγροτικών Προϊόντων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας από τη Φλώρινα στην Καστοριά, μεταφέρουν με Ερώτησή τους προς τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ και η Βουλευτής Κοζάνης Ραχήλ Μακρή η οποία έχει υπό τη βουλευτική εποπτεία της όλη τη Δυτική Μακεδονία.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΟΛΑΩΝ


Την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Μολάων Λακωνίας, ως άμεσο απότοκο των επιλογών της μνημονιακής κυβερνητικής τρόικας, στηλιτεύει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και αυτή η Εκλογική Περιφέρεια.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΥΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΑΨΙΕΣ ΤΟΥ... ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΑΜΟΥ


Εξηγήσεις για την άσκοπη κατανάλωση ρεύματος του κλειστού, μέχρι σήμερα, κέντρου κράτησης λαθρομεταναστών Σάμου, που φωταγωγείται χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως λόγος, ζητά με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια και Εσωτερικών Ευρυπίδη Στυλιανίδη, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ


Την απόλυτη «μνημονιακή ξεφτίλα» και διασυρμό της χώρας μας, που για μία ακόμα χρονιά αφήνει στη διακριτική ευχέρεια των Πρεσβειών και των Προξενείων μας, τις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Γραμματέας της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής Τέρενς Κουίκ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


ΘΕΜΑ: «Προβλήματα εργαζομένων στην επιχείρηση Μινέρβα Α.Ε»
  
Η επιχείρηση Μινέρβα Α.Ε που δραστηριοποιείται στον χώρο της ένδυσης, με έδρα την Θεσσαλονίκη, είναι σήμερα η μεγαλύτερη μονάδα του κλάδου της στην χώρα μας. Πρώτον από απόψεως αριθμού εργαζομένων και δεύτερον διότι η παραγωγή της απευθύνεται σχεδόν εξολοκλήρου στην εγχώρια αγορά.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ


ΘΕΜΑ: «ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΩΣ ΜΙΚΡΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ»

Στην εποχή των μνημονίων που διανύουμε τα τελευταία χρόνια, με τα αβάστακτα οικονομικά μέτρα που έχουν ληφθεί, το ύψιστο χρέος του κράτους απέναντι στους πολίτες του είναι -έστω και στοιχειωδώς- η κοινωνική πρόνοια.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ


«Όσο κι αν προσπαθεί το οικονομικό επιτελείο να αποκρύψει την αποτυχία της μνημονιακής πολιτικής του, η σημαντική υστέρηση των εσόδων δρομολογεί τον «αυτόματο πιλότο» που είναι η λήψη και νέων πρόσθετων φορομπηχτικών μέτρων, η περαιτέρω μείωση εισοδημάτων μισθωτών και συνταξιούχων, οι απολύσεις στο δημόσιο και οι κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, ενοικίων και τραπεζικών καταθέσεων των μικροοφειλετών του δημοσίου».