ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ 450 ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ


Την πλήρη στήριξη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στον αγώνα των απολυμένων υπαλλήλων του ΙΚΑ της προκήρυξης του  ΑΣΕΠ 9Κ\2008, εξέφρασαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος τομεάρχης Οικονομίας και Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς και ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Βουλευτής  Περιφέρειας Αττικής Παύλος Χαϊκάλης, οι οποίοι παραβρέθηκαν και στην Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του Ιδρύματος.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΚΟΖΑΝΗΣ


Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε τους νομούς Φλωρίνης και Κοζάνης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Αμύνταιο Φλωρίνης, ο Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αμυνταίου Μάκη Ιωσηφίδη, καθώς και με εκπροσώπους παραγωγικών και θεσμικών φορέων, με τους οποίους συζήτησε τα προβλήματα που απασχολούν το νομό.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΓΙΑΤΡΟΥ ΣΤΗ ΝΗΣΟ ΤΗΣ ΘΥΜΑΙΝΑΣ


«ΟΙ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΓΙΑΤΡΟ ΔΕΙΞΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ, ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΦΩΣ, ΝΕΡΟ, ΤΗΛΕΦΩΝΟ!»
  
Τον κώδωνα του κινδύνου για την απαράδεκτη και άκρως επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία απουσία αγροτικού ιατρού στη νησίδα της ακριτικής Θύμαινας, (που διοικητικά υπάγεται στη Σάμο και βρίσκεται απέναντι από τους Φούρνους), έκρουσε με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται το Βόρειο Αιγαίο.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ «ΕΛΛΑΣ» ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ


«ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΗ ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΕΛΛΑΣ» ΤΟ 1822 ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΘΕΙ Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ. ΕΔΩ ΚΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΙΛΟΤΙΜΗΘΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΠΙΣΗΜΟΣ»

Την απαράδεκτη απουσία, χρόνια τώρα, οιουδήποτε εκπροσώπου της Ελληνικής Πολιτείας στην πόλη «Ελλάδα» της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Γραμματέας της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, Τέρενς Κουίκ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ


ΘΕΜΑ: «ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΟΑΕΔ-ΛΑΕΚ (1-25)»
  
Το Επιμελητήριο Καβάλας έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του την 01-02-2013 την παρακάτω ανακοίνωση :

«ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΟΑΕΔ-ΛΑΕΚ (1-25)»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ, ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


ΘΕΜΑ: «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»
  
Με το ΦΕΚ 2519/14-09-2012 άρθρο 1 ,τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 7350/16−02−2012 περίληψης ολοκλήρωσης − οριστικοποίησης του κόστους και πιστοποίησης της έναρξης της παραγωγικής λειτουργίας επένδυσης της εταιρείας «ΒΑΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» η οποία έχει υπαχθεί στις διατάξεις του Ν. 2601/1998.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΚΑ


ΘΕΜΑ: «Αναλγησία και κοροϊδία ύψιστου βαθμού»
  
«Μετά από μήνες κοροϊδίας και ενώ η Διοίκηση του ΙΚΑ διαβεβαίωνε ότι δε θα απολυθεί κανείς, 500 άνθρωποι βρίσκονται στο δρόμο.

Οι εργαζόμενοι της προκήρυξης 9Κ μάλιστα είχαν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ


«Την ώρα που ένα στα δύο νοικοκυριά βρίσκεται στο όριο της χρεοκοπίας, ο κ. Σαμαράς στις Βρυξέλλες αντί να θέσει προ των ευθυνών τους τη Μέρκελ και την παρέα της, απαιτώντας πλήρη αποζημίωση για την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας που επέφερε το μνημόνιο, εκλιπαρεί εδώ και δύο ημέρες για ελεημοσύνη την Ευρώπη των δανειστών.»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ


ΘΕΜΑ: «Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δίπλα στους απολυμένους του ΙΚΑ»
  
Σχολιάζοντας τις σημερινές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΙΚΑ που διαμαρτύρονται για τις απολύσεις εκατοντάδων συναδέλφων τους επιτυχόντων σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, η Αν. Γραμματέας της Κ.Ο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης και Βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη δήλωσε τα εξής:

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (ΚΠΟΕ)


Η Κεντρική Προσυνεδριακή Οργανωτική Επιτροπή (ΚΠΟΕ) κατά την συνεδρίασή της στις 05/02/2013 έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

1.    Δίδεται παράταση εγγραφής νέων μελών μέχρι της 3/3/13 για όλη την επικράτεια.
2.    Συστήνονται επιτροπές εργασίας της ΚΠΟΕ για :
α)Ιδεολογικό -πολιτικό
β)καταστατικό-οργανωτικό
γ)εθνική πρόταση-κυβερνητικό πρόγραμμα
με αντικείμενο την παραλαβή, επεξεργασία και κωδικοποίηση των προτάσεων που κατατίθενται στον προσυνεδριακό διάλογο, έτσι ώστε να εισαχθούν στον συνεδριακό διάλογο.
3.    Συστήνεται επιτροπή εκλογικών προσυνεδριακών διαδικασιών και επιτροπή εθελοντών.
4.    Συστήνεται επιτροπή διαχείρισης της διαδικτυακής πλατφόρμας μέσα από την οποία θα διεξαχθεί ο διαδικτυακός προσυνεδριακός διάλογος και θα προκύψουν οι σύνεδροι διαδικτύου.
5.    Ορίστηκαν ως ημερομηνίες εκλογής συνέδρων ανά εκλογική περιφέρεια, οι 6 και 7 Απριλίου 2013 καθώς και 13 και 14 Απριλίου 2013.
6.    Στην ΚΠΟΕ θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι των κινημάτων.