ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ

ΠΕΝΤΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ Π.Ν. ΚΑΙ ΕΡΙΞΑΝ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΑ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΑ ΝΕΡΑ ΟΠΟΥ ΣΥΝΕΤΡΙΒΗ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ

«ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΕ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟΣ»

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έκαναν σήμερα το ελάχιστο καθήκον τους για τους ήρωες των Ιμίων.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΚΡΙΤΩΝ ΝΗΣΙΩΤΩΝ


ΘΕΜΑ: «Η κυβέρνηση πρέπει να δει με προσοχή τα ασφαλιστικά ζητήματα των ακριτών νησιωτών».
  
Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε η βουλευτής Δωδεκανήσου από τους κατοίκους, η αδυναμία αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι, όσοι είχαν ασφαλιστεί στο τέλος της δεκαετίας του ΄90 στον ΟΓΑ, κάνοντας χρήση των πληθυσμιακών κριτηρίων, καλούνται τώρα – λόγω εφαρμογής εισοδηματικών κριτηρίων – να ασφαλιστούν στον ΟΑΕΕ καταβάλλοντας 20.000 € για εισφορές πέντε χρόνων.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ - ΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΙΕΡΙΑΣ.


Ολοκληρώθηκε χθες 30/1/2013 η επίσκεψη της Βουλευτού Α’ Θεσσαλονίκης Χρυσούλας-Μαρίας Γιαταγάνα στο Νομό Πιερίας. Η κα Γιαταγάνα συναντήθηκε με την Συντονιστική Επιτροπή και τους Πολιτευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός καθώς και για οργανωτικά θέματα του Κινήματος ενόψει της έναρξης των προσυνεδρίων που θα λάβουν χώρα σε όλη την Ελλάδα.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ


«Σαν σήμερα την 31 Ιανουαρίου 1996 έπεσαν πρώιμα και ηρωικά τρία παλικάρια του Πολεμικού Ναυτικού, υπερασπιζόμενα τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ


Η θέση Οβριόκαστρο δεν απαλείφεται, απλά στα 540 στρέμματα της περιοχής προστίθενται και τα 57 στις Φοβόλες! Μηχανικοί του ΕΔΣΝΑ και του υπουργείου Περιβάλλοντος αποκλείουν την πιθανότητα εγκατάστασης Ο.Ε.Δ.Α σε αυτή την τοποθεσία λόγω του ασταθούς γεωλογικού υπόβαθρου, όπως διαμορφώνεται από τη χωματερή, και του μεγέθους της έκτασης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΛΑΧΑΚΟΥ, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ, ΕΚΤΟΡΑ ΓΙΑΛΟΨΟΥ ΣΤΙΣ 31/1/1996 ΣΤΑ ΙΜΙΑ


Όσα χρόνια και αν περάσουν ποτέ δεν θα ξεχαστεί στην ψυχή και τη συνείδηση του Ελληνισμού η θυσία των Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψού, στις 31 Ιανουαρίου 1996 στις βραχονησίδες Ίμια. Τα τρία παλικάρια στάθηκαν απέναντι στους εχθρούς ως φρουροί του Έθνους, ως ακοίμητοι βιγλάτορες και έδωσαν τη ζωή τους προκειμένου να μην καταπατηθεί σπιθαμή από έδαφος ελληνικό.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ


«Η κυβερνητική αδιαφορία απέναντι στους αγρότες εξελίσσεται σε προβοκάτσια για να δυναμιτίσει το κλίμα, το αγροτικό κίνημα ωστόσο δεν υποκύπτει και ετοιμάζεται για νέες μορφές κινητοποιήσεων. Ο καθένας ας σκεφτεί τι έκανε για τον τόπο.»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ν. ΦΘ/ΔΑΣ "ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ"


Την υποβάθμιση των Κέντρων Υγείας του νομού Φθιώτιδας, ως άμεσο απότοκο των επιλογών της μνημονιακής κυβερνητικής τρόικας που φαίνεται πώς μεθοδεύει μέσω των περικοπών στη δημόσια Υγεία, εκτός από την εξαθλίωση του ελληνικού λαού και την πλήρη εξόντωσή του, στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας Αλέξανδρο Λυκουρέντζο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ


Την υποβάθμιση των Κέντρων Υγείας του νομού Φθιώτιδας, ως άμεσο απότοκο των επιλογών της μνημονιακής κυβερνητικής τρόικας που φαίνεται πώς μεθοδεύει μέσω των περικοπών στη δημόσια Υγεία, εκτός από την εξαθλίωση του ελληνικού λαού και την πλήρη εξόντωσή του, στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας Αλέξανδρο Λυκουρέντζο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ


«Την ώρα που η κυβέρνηση κάθεται «σούζα» μπροστά στην τρόικα η οποία παρανομεί, καταλαμβάνει υπουργεία και διαλύει την χώρα, την ίδια στιγμή επιστρατεύει το δόγμα Δένδια, «νόμος και τάξη», προκειμένου να τρομοκρατήσει τον μαχόμενο ελληνικό λαό και να καθυποτάξει τη δράση συνδικαλιστικών στελεχών, όπως έκανε με τους 35 συλληφθέντες του ΠΑΜΕ προς τους οποίους οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εκφράζουν την πλήρη συμπαράστασή τους.»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΗΣ ΧΙΩΤΙΣΣΑΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΙΟΥ


«ΠΡΟΤΟΥ ΠΕΣΩ ΣΕ ΚΩΜΑ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΩ ΟΠΟΙΟΝ ΒΡΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΑΣ ΕΝΣΗΜΩΝ»
  
Την κραυγή απόγνωσης αλλά και τις σοβαρές καταγγελίες αγανακτισμένης Χιώτισσας, που με επιστολή της προς το Εργατικό Κέντρο Χίου, ζητά απελπισμένα βοήθεια σχετικά με την ασφαλιστική της κάλυψη, μεταφέρει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννη Βρούτση, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.