ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ


Νότης Μαριάς: «Η τρόικα και το Μνημόνιο οδηγούν τον ελληνικό λαό σε ανθρωπιστική κρίση»

Μιλώντας την Πέμπτη 24/1/2013 στο Στρασβούργο στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Νότης Μαριάς κατήγγειλε την τρόικα η οποία έχοντας επιβάλλει το αντικοινωνικό Μνημόνιο οδηγεί την ελληνική κοινωνία σε μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ «ΗΜΕΤΕΡΩΝ» ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ


Εξηγήσεις για τους πιθανούς διορισμούς «ημετέρων» στην Κ’ Εφορία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Μυτιλήνης, ζητά με Ερώτησή του από τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥΣ


«ΟΤΑΝ ΟΙ ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΥΠΕΡΜΕΤΡΟ ΟΓΚΟ ΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΩΣ Β' ΔΙΑΛΟΓΗΣ, ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ;»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ, ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ


Το κατεπείγον αίτημα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.με.Α) η οποία ζητά τη λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία των ατόμων με αναπηρία, αλλά και γονέων και κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία, που βιώνουν το θρίλερ της ιδιωτικοποίησης του μέχρι πρότινος Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μεταφέρει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ κ. Α. ΜΑΝΙΤΑΚΗ


ΘΕΜΑ: «ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ»

Απευθυνόμενος στη Βουλή περιγράψατε τα κριτήρια του επερχόμενου και μεγαλύτερου κύματος καταργήσεων – συγχωνεύσεων υπηρεσιών και φορέων του Δημοσίου. Συγκεκριμένα η Συγκυβέρνηση προτίθεται να διατηρήσει, όπως σημείωσε ο κ. Μανιτάκης, μόνον εκείνες τις δημόσιες υπηρεσίες, «που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να επιτελέσουν ιδιωτικοί φορείς, υπό την απαράβατη προϋπόθεση ότι το κόστος λειτουργίας τους δεν θα επιβαρύνει υπέρμετρα ή αδικαιολόγητα τον έλληνα φορολογούμενο».

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΑΘΗΝΩΝ ΕΛΕΝΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ


Θέμα: «Μείωση τιμολογίων ΕΥΔΑΠ»

Κύριε Υπουργέ

Σε πρόσφατη συνάντησή του με δημοσιογράφους, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ κ. Στέλιος Σταυρίδης υποστήριξε τα ακόλουθα:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΞΗ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ


«Τα δικαιώματα των εργαζομένων και των ελλήνων πολιτών για εργασιακή ειρήνη και δημόσιες συγκοινωνίες δεν ανήκουν σε καμία συγκυβέρνηση που με την καταστρεπτική πολιτική της σε λίγο θα ξεπουλήσει και τον αέρα που αναπνέουμε.

ΔΗΛΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΙΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΓΙΑ 13ο-14ο ΜΙΣΘΟ


«Είναι υποκριτικό να δημιουργείται μέτωπο πολιτικών σκιαμαχιών για το 13ο και το 14ο μισθό, διότι αν λάβουμε υπ’ όψιν το άθροισμα των μειώσεων στους μισθούς Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και στις συντάξεις, τις αλλαγές στις κλίμακες και τους τρόπους φορολόγησης και τα χαράτσια που πέφτουν συνεχώς υπό μορφή καταιγίδας, θα δούμε ότι το πραγματικό εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων έχει κατρακυλήσει κάτω από το 50% μέσα σε τρία χρόνια.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ CDS ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΡΙΚΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Τα στοιχεία που προέκυψαν από την διεξαγωγή της δίκης για τα CDS, την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013 θα προσκομισθούν στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη προκειμένου να ενισχυθεί η ποινική έρευνα που διεξάγεται για την υπόθεση ασφαλίστρων κινδύνου.

Τα στοιχεία αυτά αφορούν:

Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1

ΟΜΙΛΙΑ Τ. ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗN ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΡΩΝ


«ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ ΒΑΛΑΤΕ ΤΟΝ κ. ΚΑΛΤΕΣΤΡΟΥΤΣΙ - ΣΤΑΥΡΙΔΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ, ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΝΕΡΑ»

«ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΙ ΓΕΩΡΓΟΙ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΧΡΥΣΟΥ ΤΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΟΥΣ»

«ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΩΠΑΪΔΑΣ, ΟΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΟΠΕΔΩΜΕΝΟ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ, ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΑΧΗ ΧΩΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΩΡΓΙΚΟ ΝΕΡΟ»

«ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΗΤΑΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΩΡΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ»


Τις συνδικαλιστικές διώξεις σε βάρος Αστυνομικών και του Οργανωτικού Γραμματέα της Ένωσης Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για τη διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση-όνειδος της συγκυβέρνησης, για τη  μεταμεσονύχτια μεταφορά λαθρομεταναστών στις Αστυνομικές Σχολές Ξάνθης και Κομοτηνής, που έκτοτε λειτουργούν ως στρατόπεδα συγκέντρωσης, καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΤΥΦΛΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΧΙΟΥ


«ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ, ΩΣΤΕ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ;»
  
Την «προσχεδιασμένη διοικητική συγκάλυψη», όπως σχολιάζουν ΜΜΕ, της υπόθεσης της οφθαλμιάτρου του «Σκυλιτσείου» νοσοκομείου Χίου, που κατηγορείται για έκδοση πλαστών πιστοποιητικών τυφλότητας, συγκάλυψη που προσπαθεί να αποτινάξει με αρκετή χρονική καθυστέρηση ο Υπουργός Υγείας, στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τον Ανδρέα Λυκουρέντζο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ


«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ προειδοποιούν την συγκυβέρνηση του κ. Σαμαρά να μην ρίχνει λάδι στη φωτιά και να έρθει σε ουσιαστικό διάλογο με τους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ προκειμένου να απεμπλακούν οι συγκοινωνίες.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ CDS


Συζητήθηκαν από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών οι αγωγές του Ανδρέα Παπανδρέου κατά του προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου με τις οποίες ζητά 1.300.000 ευρώ για την υπόθεση των CDS που πουλήθηκαν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και πόνταραν στην χρεοκοπία της Ελλάδας από την μεθοδευμένη από τον αδερφό του και πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου είσοδο της χώρας στο ΔΝΤ, γεγονότα τα οποία επιβεβαιώθηκαν και από την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου αλλά και από την σχηματισθείσα ποινική δικογραφία για την παραπάνω υπόθεση από τον εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κ. Α. ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ


Μαρίνα Χρυσοβελώνη: «Δικαίωση των προσπαθειών για αντικατάσταση του Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου»

Χθες το απόγευμα συζητήθηκε στη Βουλή η Αναφορά της αναπλ. Γραμματέως της Κ.Ο και Βουλευτή Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνας Χρυσοβελώνη σχετικά με το εξαιρετικά επείγον ζήτημα της διοίκησης του Νοσοκομείου Βόλου.