ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ


«ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟ ΕΡΓΟ Ο ΚΑΛΟΣ, Ο ΚΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΣΧΗΜΟΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ»

«Στο ίδιο έργο θεατές οι Έλληνες πολίτες παρακολουθούν τους κυβερνητικούς εταίρους, δήθεν να διαφωνούν για το φορομπηχτικό νομοσχέδιο που εξολοθρεύει τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους με μπλοκάκι και τους οικογενειάρχες, βάζει ταφόπλακα στην αγορά και οδηγεί στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους ενώ με εισπρακτικά μέτρα στα μικρά και μεσαία εισοδήματα αφήνουν τη φοροδιαφυγή να οργιάζει.

Ήλθε η ώρα το έργο ο καλός, ο κακός και ο άσχημος να τελειώνει».

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ


ΘΕΜΑ: «Σχετικά με την τιτλοποίηση και δέσμευση των εσόδων του ελληνικού δημοσίου μέσω offshore εταιριών»

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας«Real News»της Κυριακής 25 Νοεμβρίου 2012, σε άρθρο του έγκριτου δημοσιογράφου Κώστα Χαρδαβέλλα, που φέρει τον τίτλο: «Ακόμη πληρώνουμε τη… «δημιουργική λογιστική» και υπότιτλο «Έως το 2019 φθάνει η δέσμευση των μελλοντικών εσόδων της χώρας από τις τέσσερις offshore εταιρείες που δημιούργησε στο Λουξεμβούργο η κυβέρνηση Σημίτη, με υπ. Οικονομίας τον Γιάννη Παπαντωνίου» παρουσιάζονται «1. Έκθεση του οίκου Fitch το 2001 για την τιτλοποίηση των ελληνικών κονδυλίων από το Γ’ ΚΠΣ από την Atlas Securitizatrion. 2. Έκθεση της S&P το 2000 για την τιτλοποίηση των εσόδων του Ελληνικού Δημοσίου από τα Κρατικά Λαχεία από την Ariadne S.A. 3,4. Από την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου δύο έγγραφα στα οποία φαίνεται ότι τα μέλη των Δ.Σ. των offshore και οι διευθύνσεις τους είναι ίδιες».

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ


ΘΕΜΑ: «Σχετικά με νέες θέσεις εργασίας από προγράμματα του ΕΣΠΑ»

Στις 16 Νοεμβρίου 2012, με αφορμή την συνάντηση του Πρωθυπουργού, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της πολυεθνικής εταιρίας Unilever, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χατζηδάκη και του υφυπουργού κ. Σκορδά, ο κ. Χατζηδάκης, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ άλλων δήλωσε: «…για μας είναι σημαντική η στήριξη της απασχόλησης, ιδιαίτερα σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία. …Ξέρουμε ότι για να ξεπεράσει η Ελλάδα την κρίση, πρέπει να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ κ. Ν. ΔΕΝΔΙΑ


ΘΕΜΑ: «Χρησιμοποίηση σύγχρονων πραιτοριανών υπό το καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας»

Σε δημοσιεύματα σύσσωμου του Διαδικτύου, γίνεται λόγος για συμφωνία της Κυβέρνησης, και πιο συγκεκριμένα του Υπουργού Δημόσιας Τάξης με την blackwater, μία αμερικάνικη εταιρεία, η οποία φέρει βαρύ οπλισμό, σε μοντέλο στρατο-χωροφυλακής.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ:


«Η «ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ» ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ. ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΣΗΣ»

Να αναλάβουν και τα ίδια τα κόμματα την ευθύνη της αυτοκάθαρσης, ζήτησε ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων στη Βουλή, με αφορμή συζήτηση για τη «λίστα Λαγκάρντ».

ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


«Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΩ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΜΕΣΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ»

ΠΟΛΥΩΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΕΤΑΙ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΙΚΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ

Περιοχές της Λέσβου που επλήγησαν πρόσφατα από τη θεομηνία, επισκέφθηκε σήμερα (6/12/2012) ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και αυτή η Εκλογική Περιφέρεια.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


Θέμα: «Λειτουργία Α’ και Β/βάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών Αθλητών Πετοσφαίρισης (ΠΑ.Σ.Α.Π.)»

Παρά το γεγονός ότι στον πρόσφατο αθλητικό νόμο (ν.4049/2012), με παρέμβαση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων Πετοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Α.Π.) τροποποιήθηκε η παράγραφος (ν.4049/2012, άρθρο 15, παρ.3) που εντάσσει το κόστος λειτουργίας των Επιτροπών Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών, στον τακτικό προϋπολογισμό της Γ.Γ.Α., τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πετοσφαιριστές με βάση τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Πετοσφαιριστών ειδικότερα με την μη λειτουργία της Α’ Βάθμιας ΕΕΟΔΑΠ παραμένουν άλυτα.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ


«Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στους εθελοντές ανά τον κόσμο και τη δράση τους. Ο εθελοντισμός είναι έκφραση επικοινωνίας, έμπρακτη συνεισφορά και στάση ζωής.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ


«Εύχομαι, σε όλους τους Έλληνες ναυτικούς που ταξιδεύουν ανά την υφήλιο καθώς και στα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, να έχουν πάντα γλυκές θάλασσες στην πλώρη τους και στη ζωή τους. Αγάντα!»

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ “ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ” www.igmea.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Ινστιτούτο Γεωπολιτικών Μελετών “Εθνική Αναδημιουργία”, που ιδρύθηκε στην Αθήνα με πρωτοβουλία του Κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, διοργανώνει τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 17:30, στο ξενοδοχείο Royal Olympic, αίθουσα “ΚΑΛΛΙΡΟΗ” (Αθ. Διάκου 28-34, Αθήνα), δημόσια ημερίδα με τίτλο:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ


«ΕΡΩΤΑΣΘΕ κ. ΥΠΟΥΡΓΕ ΑΝ ΣΚΟΠΕΥΕΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Η ΠΤΕΡΥΓΑ Η ΚΛΙΝΕΣ ΤΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ»

Τα συνεχιζόμενα προβλήματα και τις δραματικές επιπτώσεις των αποφάσεων της «τρικομματικής πλειοψηφίας των προθύμων», στον τομέα της Υγείας στην Κέρκυρα, όπως αυτές εκφράζονται στην ανακοίνωση του σωματείου των ιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας, μετέφερε με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και αυτή η Εκλογική Περιφέρεια.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ


«ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΦΟΡΟΙ ΠΛΑΦΟΝ ΧΡΕΩΣΤΟΥΜΕΝΟΥ ΦΟΡΟΥ. ΘΑ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΛΕΦΤΑ»

Την επερχόμενη θεομηνία κατάσχεσης της ακίνητης περιουσίας και κατά συνέπεια της ζωής και της αξιοπρέπειας των εξαθλιωμένων πλέον Ελλήνων πολιτών, που δεν μπορούν πλέον να καταβάλλουν τα χρεωστούμενα στην Εφορία, επισημαίνει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

ΕΡΩΤΗΣΗ KAI ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


Θέμα: «Παραποίηση της ελληνικής ιστορίας σε βιβλία των σχολείων μας»

Εδώ και δεκαετίες η Ελληνική ιστορία διαστρεβλώνεται και παραποιείται με συντεταγμένη και συστηματική ανθελληνική στρατηγική. Τα βιβλία Ιστορίας είναι κακογραμμένα με σοβαρές ιστορικές παραλείψεις ,με κείμενο σε λόγια γλώσσα, δυσλειτουργική σε σχέση με το πλαίσιο επικοινωνίας για το οποίο προορίζεται.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΟΡΥΧΕΙΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ


Κατόπιν αλλεπάλληλων αναφορών στον τύπο καθώς και επιστολών των σωματείων «Σπάρτακος» και  «Λυγκηστίς», όπου τονίζεται ο σοβαρός κίνδυνος διακοπής της λειτουργίας  του ορυχείου Αμυνταίου λόγο αρχαιολογικών ανασκαφών,

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ


«Την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου συζήτησα στην Βουλή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου την ερώτηση που ήδη είχα καταθέσει από τον Οκτώβριο για την δραματική κατάσταση των ανασφάλιστων ανέργων. Η άμεση δέσμευση του υφυπουργού κ. Παναγιωτόπουλου ότι πράγματι το εκρηκτικό και επικίνδυνο αυτό κοινωνικό πρόβλημα χρήζει άμεσης αντιμετώπισης απεδείχθη αληθινή. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρετίζω την εύρεση κονδυλίων, έστω μέσω ΕΣΠΑ, για την κάλυψη των ανασφάλιστων ανέργων και μάλιστα με προτεραιότητα σε αυτούς που ασθενούν.

Θα ήθελα και ελπίζω, στην εξειδίκευση των κριτηρίων ένταξης των ανέργων στο πρόγραμμα να μην ξαναδούμε τους συνήθεις παραλογισμούς του συστήματος, ΝΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ!»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΟΥ


Θέμα : «Αντισυνταγματική και εντός λογικής η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη Διαθεσιμότητα των ΙΔΑΧ»

«Η Κυβέρνηση, συνεχίζοντας τη γνωστή πρακτική νομοθέτησης δια μέσου έκδοσης Πράξεων Νομοθετικής Ρύθμισης, εξέδωσε την αντίστοιχη πράξη που αφορά στη διαθεσιμότητα των ΙΔΑΧ και προβλέπει την ένταξη στο καθεστώς διαθεσιμότητας του συνόλου των εργαζομένων της κατηγορίας ΔΕ ΙΔΑΧ, χωρίς εξαιρέσεις.

ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


ΖΗΤΗΣΕ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΥΠΟΚΤΟΝΩΝ ΝΟΜΩΝ

«ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο Κ. ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ; Η ΒΟΥΛΗ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΑΣΚΕΙΤΕ ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ».
  
Μιλώντας απόψε στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, σε έκτακτη κοινή συνεδρίαση  της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, με θέμα την «εξέταση της Πρότασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ε.Ε. για την καταπολέμηση μέσω του ποινικού δικαίου, της απάτης εις βάρος των  οικονομικών συμφερόντων της Ένωσης κλπ», είπε μεταξύ άλλων τα εξής απευθυνόμενος στον αρμόδιο Υφυπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Καραγκούνη:

ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


«Έκνομη η απόφαση, του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής, για τη μη χορήγηση των δικογραφιών στους Βουλευτές»

Σήμερα, ο βουλευτής Β΄ Αθηνών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Βασίλειος Καπερνάρος, με αίτησή του, στον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Μεϊμαράκη, εξέθεσε τους λόγους για τους οποίους η άρνηση του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής, να χορηγηθούν, σε Βουλευτές, αντίγραφα δικογραφιών  που έχουν διαβιβαστεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, είναι παράνομη και αντιβαίνει στο Σύνταγμα των Ελλήνων και στον Κανονισμό της Βουλής.

Απάντηση Καπερνάρου σε Βολουδάκη