ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

«Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΣ. ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΟΥΤΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ»


«ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΡΑΝΙΔΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΟ ΣΤΡΟΒΙΛΟ ΤΗΣ ΥΦΕΣΗΣ»

«ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΟΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ, ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ 14 ΦΟΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.»

ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ MEGA

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ:


«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΝΕΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΩΝΤΑΣ ΝΑ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΟΤΑ»

«Ο κ. ΦΟΥΧΤΕΛ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΛΕΑΖΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΕΡΑ, ΣΤΑ ΟΡΥΚΤΑ, ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ»

«ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΤΕ ΓΕΡΟΝΤΟΠΑΛΙΚΑΡΑ, ΕΙΤΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΕΙΤΕ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ»

Ο γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος μιλώντας στο έκτακτο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Θέμα: «Διατήρηση των θέσεων εργασίας των ΑμεΑ»

Στην πρόσφατη εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης «Νέο θεσμικό πλαίσιο κινητικότητας των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα-Διαθεσιμότητα και αργία - κατάργηση θέσεων ΙΔΑΧ», η ΕΣΑμεΑ πέτυχε να εξαιρεθούν: α) εργαζόμενος του οποίου ο σύζυγος ή η σύζυγος ή τέκνο το οποίο τον βαρύνει φορολογικά σύμφωνα με το άρθρο 7 του ΚΦΕ και συνοικεί με αυτόν έχει αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 67%, και β) εργαζόμενος που είναι ανάπηρος σε ποσοστό τουλάχιστον 67%.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΘΡΟΫΛΟΤΟΜΙΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΑΣΗ


«Καταστροφική η αλόγιστη λαθροϋλοτομία – Ανίκανη να αντιμετωπίσει τη μάστιγα των δασών η κυβέρνηση»

Ερώτηση σχετικά με την λαθροϋλοτομία στα Ελληνικά δάση και τις επιπτώσεις αυτών, όπως επίσης και για τι πρόκειται να κάνει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο κατέθεσε η Βουλευτής και αρμόδια τομεάρχης, Ραχήλ Μακρή. Στην ερώτηση ο Υπουργός καλείται να απαντήσει για τα μέτρα, τις προθέσεις, τη μέριμνα του κράτους για την προστασία των δασών, αλλά και την προστασία των στελεχών της δασοφυλακής.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ


«Αδιαφορία, αναποτελεσματικότητα και καταδίκες από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο για τις αποχετεύσεις της Αν. Αττικής»

Φοβερές ευθύνες για το Υπουργείο ΠΕΚΑ ανακύπτουν από την αδιαφορία  και την αναποτελεσματικότητα του σε σχέση με την κατασκευή υπονόμων στην Ανατολική Αττική. Εκτός του κινδύνου να χαθούν κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επιπλέον κινδυνεύουμε να καταδικαστούμε και από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο για την αμέλεια της Ελληνικής Πολιτείας. Οι έριδες μεταξύ ΥΠΕΚΑ και ΕΥΔΑΠ δημιουργούν ακόμη πιο εκρηκτικό κλίμα με συνέπεια τα έργα να καθυστερούν εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


ΘΕΜΑ: «Πρόβλημα για τους κατοίκους των Νησιών του Αργοσαρωνικού η κατάργηση των τοπικών Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.)»

Στα πολλαπλά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους κατοίκους των νησιών του Αργοσαρωνικού (Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες), με το κλείσιμο των γραφείων της Δ.Ε.Η., του Ο.Τ.Ε., τη δραματική μείωση των δρομολογίων των πλοίων κλπ., προστίθεται τελευταία και η αναφερόμενη κατάργηση όλων των Δ.Ο.Υ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


ΘΕΜΑ: «Πρόβλημα με την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Αίγινας για τους κατοίκους της Αίγινας και του Αγκιστρίου»

Μεγάλο πρόβλημα δημιουργείται στους κατοίκους της Αίγινας, αλλά και του γειτονικού Αγκιστρίου, με την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Αίγινας και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων σε Δ.Ο.Υ. του Πειραιά.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ, Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ- ΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ ΚΑΙ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. Ι. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ


«Ο ρόλος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (Ο.Δ.Δ.Η.Χ.) και η ύποπτη ενεργοποίησή του για τη διαχείριση του χρέους»
  
Για τις κινήσεις που επιχειρεί να κάνει το Υπουργείο Οικονομικών μέσω του «αναστημένου» ΟΔΔΗΧ καλείται να απαντήσει ο Υπουργός Οικονομικών, έπειτα από ερώτηση των Βουλευτών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ραχήλ Μακρή, Χρυσούλας-Μαρίας Γιαταγάνα και Βασίλη Καπερνάρου.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ


ΘΕΜΑ: «Σύγκλιση της Επιτροπής Παρακολούθησης Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης για το θέμα των προβλημάτων των ΚΕΠΑ»

Κύριε Πρόεδρε,

Χιλιάδες άτομα με αναπηρία ταλαιπωρούνται από τις εγκληματικές ενέργειες και χειρισμούς της Κυβέρνησης. Περίπου 63.000 έλληνες με αναπηρία περιμένουν τουλάχιστον 7 μήνες μέχρι τα ΚΕΠΑ να εγκρίνουν τις αιτήσεις τους, διάστημα κατά το οποίο στερούνται της σύνταξής τους και μένουν ανασφάλιστοι.

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ


«Αφού ψήφισαν τα επώδυνα μέτρα καθ’ υπόδειξη της τρόικας, τώρα υποκριτικά διαδηλώνουν την ευαισθησία τους και «χύνουν» κροκοδείλια δάκρυα πάνω σε ένα φορολογικό σχέδιο με το οποίο δίνεται χαριστική βολή στους φορολογούμενους και την μεσαία τάξη των οποίων η φοροδοτική ικανότητα έχει εξαντληθεί και έτσι συμπεραίνεται ότι οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης θα μείνουν απλώς σχέδια επί χάρτου.» 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΛΗΞΕ ΤΗ ΛΕΣΒΟ


«ΔΗΜΟΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ, ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΘΗΚΑΝ ΑΝΕΛΕΗΤΑ»

«Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΗΡΓΗΣΑΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΔΟΥΝ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΝΑΧΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ ΕΠ’ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ


Ο Βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Παναγιώτης Μελάς, υπεύθυνος του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Υγείας, επ’ ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία, δήλωσε τα ακόλουθα:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΙΧΑΛΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Ο Γενικός Γραμματέας του κινήματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μιχάλης Γιαννάκης, με αφορμή την διαμαρτυρία των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες έξω από την Βουλή των Ελλήνων, έκανε την ακόλουθη δήλωση: