ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΗΜΑΝΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΕΡΟΣ 2

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΗΜΑΝΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΕΡΟΣ 1

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΚΥΠΡΙΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΤΟΥΣ


Η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Σταυρούλα Ξουλίδου παραβρέθηκε σε συνάντηση της αντιπροσωπείας της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων και αντιπροσωπείας Κυπρίων ομολόγων τους.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΙΕΣ ΣΑΜΑΡΑ

«Οι θριαμβολογίες του κ. Σαμαρά δεν μπορούν να καλύψουν την πολιτική ανεπάρκεια του ίδιου και της κυβέρνησής του. Ήταν απών κατά την διαπραγμάτευση με τους δανειστές, δεν είχε σχέδιο για τη βιωσιμότητα του χρέους και κατάφερε τελικά να ανοίξει το δρόμο για να επιβληθεί μνημόνιο μέχρι το 2040, νέο κούρεμα των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων και πέρασμα της δημόσιας περιουσίας στα χέρια των δανειστών αντί πινακίου φακής.» 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ


ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ: «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ, ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε η Μίκα Ιατρίδη σχετικά με τον υπαρκτό πλέον κίνδυνο που υπάρχει να κλείσουν τα φαρμακεία στα ακριτικά νησιά της Δωδεκανήσου, από τη στιγμή που η Κυβέρνηση δεν πραγματοποιεί αυτά που η ίδια υπόσχεται.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ


ΘΕΜΑ: «Πρόβλημα με το Δασικό των Κυθήρων»

Τα Κύθηρα είναι ένα απομακρυσμένο νησί και οι κάτοικοί του αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό, λόγω της δύσκολης οικονομικής περιόδου που διερχόμεθα. Ένα από τα σοβαρά προβλήματα, λόγω της δυσλειτουργίας των Δημοσίων Υπηρεσιών, είναι και το Δασικό.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


Θέμα: «Ουσιαστική υποβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης»

Έντονη είναι η διαφωνία μας με το επικείμενο σχέδιο «Αθηνά» που ουσιαστικά απαξιώνει την δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση και για το οποίο έχουμε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


Θέμα: «Επικείμενες απολύσεις εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης»


Όπως ενημερωθήκαμε κατατέθηκε η επίμαχη εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας Φ277/412/14476/Δ2 στις 19/11/2012 χαρακτηρισμένη ως υπερεπείγουσα για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις εκπαιδευτικών.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


Θέμα: «Κατάργηση του Οργανισμού Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών (ΟΠΕΒ)»

Μετά την ψήφιση της τροπολογίας (Ιανουάριος 2011) «Επείγουσες ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015», α. 4 της προτεινόμενης ρύθμισης και σύμφωνα με το νόμο πλέον, διευκολύνεται η πλήρης κατάργηση του Οργανισμού Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών (ΟΠΕΒ)

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»


«ΤΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΞΟΔΕΥΤΗΚΑΝ ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΑΕ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ;»

Τις σοβαρότατες καταγγελίες της ομογενειακής δημοσιογραφικής ιστοσελίδας kalami.net, σχετικά με κονδύλια που είχαν διατεθεί για τη χρηματοδότηση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, διερευνά με Ερώτησή του προς τoν Υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Γραμματέας της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού Τέρενς Κουίκ.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Σε συνέχεια της προγραμματισμένης επίσκεψης στην Κύπρο η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Σταυρούλα Ξουλίδου μαζί με τα μέλη της αντιπροσωπείας της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων επισκέφτηκαν το Βυζαντινό Μουσείο όπου και ξεναγήθηκαν από τον διευθυντή Μουσείου δρα Ιωάννη Ηλιάδη.

Κατόπιν η επιτροπή συναντήθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή με την Α.Μ. Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομου Β’. 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α.


Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε σήμερα με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος δήλωσε τα εξής:

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ


Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή, με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ, των 39 κρατικών αεροδρομίων τα οποία εποπτεύει, διαχειρίζεται και λειτουργεί η ΥΠΑ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ


Η σύλληψη ενός δασκάλου και δύο εργαζόμενων στους ΟΤΑ, ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου, είναι μια σαφής καταπάτηση του στοιχειώδους, συνταγματικού δικαιώματος όλων των πολιτών αυτής της χώρας, να διαδηλώνουν  και να αντιστέκονται απέναντι στις καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων. 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ κ. Α. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΤΟΥ ΚΟΥΦΟΒΟΥΝΟΥ ΕΒΡΟΥ


Στην απάντηση του Υπουργείου είναι σαφές ότι οι ευθύνες των ενεργειών που πρέπει να γίνουν ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία των λατομείων του Κουφόβουνου μεταφέρονται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, καθώς όπως αναφέρεται «η διαδικασία καθορισμού λατομικών περιοχών είναι μια πλήρως αποκεντρωμένη διαδικασία [.] έχει ανατεθεί στην οικεία Περιφέρεια (πρώην Νομαρχία».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΟΨΙΜΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΑ ΛΕΣΒΟΥ


«ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΩΜΙΚΟ Η ΘΛΙΒΕΡΟ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΛΑΧΑΝΙΑΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΛΕΣΒΟΥ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει υπό τη βουλευτική του ευθύνη και την Εκλογική Περιφέρεια της Λέσβου, έκανε την εξής δήλωση:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP ΤΗΣ 27ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012


«Η χθεσινή απόφαση του Eurogroup σημαίνει μνημόνιο μέχρι το 2040, νέα αντιλαϊκά μέτρα και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Ταυτόχρονα η υποτιθέμενη μείωση του δημοσίου χρέους κατά 40 δις ευρώ δεν επιστρέφει στον ελληνικό λαό ως κοινωνικό μέρισμα αλλά ξαναγυρνά με διάφορα «τερτίπια» στις τσέπες των δανειστών και των τραπεζιτών.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΤΟ ΑΤΜ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΕΣΟ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ


«Η ΕΘΝΙΚΗ ΔΕΝ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ «ΜΗΝΙΑΤΙΚΟ» ΤΟΥΣ. Η ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ»

Το δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Ερεσού της Λέσβου, οι οποίοι απαιτούν να μην αποσυρθεί το μοναδικό ΑΤΜ που είναι  εγκατεστημένο στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Ερεσού-Αντίσσης, μετέφερε με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και αυτή η Εκλογική Περιφέρεια.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΕΘΝΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ


«ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΜΑΚΟΥΣ ΤΗΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ;»

Τα ύποπτα και ανθελληνικά παιχνίδια που παίζει ο τουρκικός παράγοντας στη Θράκη, με την ελληνική και τουρκική γλώσσα, τα οποία και έχουν ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές, διερευνά για πολλοστή φορά με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Εξωτερικών και Μακεδονίας-Θράκης, κκ Δημήτρη Αβραμόπουλο και Θεόδωρο Καράογλου ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


Κυρία Πρόεδρε, Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Μια από τις πιο διαδεδομένες και αποσιωπημένες μορφές βίας σε όλο τον πλανήτη είναι η βία κατά των γυναικών. Εκατομμύρια γυναίκες πέφτουν θύματα βίας ενώ 3500 γυναίκες σε όλη την Ευρώπη χάνουν την ζωή τους. Τα φαινόμενα βίας κατά των γυναικών δεν λείπουν και από την χώρα μας, στην οποία το φαινόμενο παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ