ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


Θέμα: «Παράρτημα Άμφισσας Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Λαμίας»

Τις τελευταίες μέρες στη Φωκίδα έχει ανοίξει ζήτημα με το Παράρτημα Άμφισσας Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Λαμίας, καθώς έξι μόνιμοι καθηγητές και χωρίς να έχει ανοίξει διάλογος στο πλαίσιο του σχεδίου ΑΘΗΝΑ, έχουν ζητήσει εγγράφως τη μεταφορά του τμήματος στη μητρική περιοχή της Λαμίας.

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ 2013


«Κυβέρνηση εθνικής ενότητας προκειμένου να διαγράφει το επονείδιστο χρέος και να καταγγελθούν τα μνημόνια»
  
Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας προκειμένου να διαγράψει το επονείδιστο χρέος και να καταγγείλει τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις πρότεινε ο γενικός εισηγητής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Νοτης Μαριάς κατά τη διάρκεια συζήτησης του προϋπολογισμού.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΚΤΗΜΕΝΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

«Αστυνομία και ένοπλες δυνάμεις με τριτοκοσμικές αποδοχές και εργασιακό μεσαίωνα»

Συνάντηση με εκπροσώπους των Αστυνομικών υπαλλήλων Δυτικής Μακεδονίας είχε η Βουλευτής Ν. Κοζάνης, κ. Ραχήλ Μακρή, έξω από το κτίριο του κοινοβουλίου. Οι εκπρόσωποι έθεσαν στην κ. Μακρή τα σοβαρά ζητήματα που έχουν ανακύψει για τον κλάδο μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Θέμα: «Περικοπές στη χρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»

Σύμφωνα με το σχέδιο του Προϋπολογισμού που έχει κατατεθεί προς ψήφιση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο προβλέπεται νέα μείωση της χρηματοδότησης κατά 1,7 δις ευρώ. Η Οικονομική Επιτροπή της ΚΕΔΕ έχει ήδη καταθέσει πίνακα, σύμφωνα με τον Ν.3852/2010,  στον οποίο οι πόροι των Δήμων αντιστοιχούν σε 4,087 δις ευρώ ενώ στον Προϋπολογισμό εγγράφονται 2,355 δις ευρώ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ


Θέμα: «Εύρυθμη λειτουργία Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας»

Κύριε Υπουργέ,

Το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας υπολειτουργεί εδώ και μήνες αφού οι  αποχωρήσεις προσωπικού λόγω συνταξιοδότησης δεν έχουν αναπληρωθεί. Τα κενά που έχουν δημιουργηθεί σε συνδυασμό με τις ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό καθιστούν τη λειτουργία του αδύνατη.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


Θέμα: «Ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού»

Κύριε Υπουργέ,

Διανύοντας τον τρίτο μήνα από την έναρξη της σχολικής περιόδου, διαπιστώνουμε πολλά κενά σε αρκετές ειδικότητες της εκπαιδευτικής βαθμίδας. Καθημερινά γινόμαστε κοινωνοί καταγγελιών τόσο από συνδικαλιστικά όργανα της εκπαίδευσης όσο και από τον Τύπο.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


Θέμα: «Διαφυγόντα έσοδα από τέλη κυκλοφορίας και ασφάλιση οχημάτων»

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου, τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται μια έντονα αυξητική τάση μείωσης του τζίρου από τον συνολικό κλάδο των οχημάτων Ι.Χ. Η αύξηση των τελών κυκλοφορίας σε ποσοστό ακόμα και 100% σε σύγκριση με το 2009, η επιβολή έκτακτης εισφοράς για τα οχήματα μεγάλου κυβισμού και τα τεκμήρια συνέβαλλαν στην απόφαση πολλών ιδιοκτητών να παραδώσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας στερώντας από το δημόσιο τόσο τα έσοδα από τα τέλη όσο και από τον κύκλο εργασιών που περιελάμβανε ασφάλιση οχήματος, επισκευές και συντηρήσεις, κατανάλωση καυσίμων. 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Θέμα: «Αδιόριστοι εκπαιδευτικοί - επιτυχόντες διαγωνισμού 2008-2009»

Κύριε Υπουργέ,

Εδώ και χρόνια εκκρεμεί μια αδικία σε βάρος 300 συμπολιτών μας οι οποίοι τα έτη 2008 και 2009 συμμετείχαν σε γραπτούς διαγωνισμούς ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών, πέτυχαν και κριθήκαν διοριστέοι. Τα ονόματά τους δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ το έτος 2009 και έκτοτε αναμένουν τον διορισμό μας, ο οποίος και δεν πραγματοποιήθηκε, όπως μας ενημέρωσε το Υπουργείο Παιδείας, λόγω των εξαιρετικών συνθηκών τις οποίες βιώνουμε καθημερινά όλοι μας.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΨΙΜΕΣ...ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


«ΤΟ ΔΝΤ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΝΑ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑ ΟΝΟΜΑΤΙ ΠΟΛ ΤΟΜΣΕΝ; ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΤΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΩ ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ»

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ κ. Ν. ΔΕΝΔΙΑ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ


Θέμα «Απαξίωση του εξοπλισμού και εγκατάλειψη των κτιριακών εγκαταστάσεων του πυροσβεστικού κλιμακίου Σαμοθράκης»

Κατά τον κ. Δένδια το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαμοθράκης λειτουργεί κανονικά εφόσον ουδέποτε έχουν ενοχληθεί με κάποιο αίτημα για την συντήρηση των εγκαταστάσεων και το προσωπικό εργάζεται σε περιβάλλον υγιές και ασφαλές!