ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Θέμα: «Απόδοση ευθυνών σχετικά με την προμήθεια και τις ανεπάρκειες καυσίμων για τα ελικόπτερα της Πυροσβεστικής και τις άσκοπες πτήσεις»

Με αναφορά στην απάντηση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (Αρ. Πρωτ. 7017/4/15175) στην Ερώτησή μου (Αρ. Πρωτ. 1654/13-09-2012), σχετικά με το διαγωνισμό για την προμήθεια καυσίμων των μισθωμένων ελικοπτέρων του Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Σ.), την ανεπάρκεια καυσίμων κατά την θερινή αντιπυρική περίοδο και τις άσκοπες πτήσεις που παρατηρήθηκαν κυρίως στην μεγάλη πυρκαγιά της Χίου, επανέρχομαι στα εξής σημεία της απάντησης του Υπουργείου:

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΡΚΟΥΛΑ


ΕΓΙΝΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, Τομεάρχης Εξωτερικών και μέλος της Επιτροπής της Βουλής για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, συναντήθηκε σήμερα (23.10.2012) με τον Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για την Ευρωπαϊκή Ένωση Δημήτρη Κούρκουλα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


«ΣΤΙΣ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΧΙ»

Ενώ πλησιάζουμε στην ημέρα της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, πληθαίνουν οι πληροφορίες για τις προσπάθειες των κυβερνητικών εταίρων και των κομμάτων τους για την υποβάθμιση, τον περιορισμό ή και την ματαίωση των εορταστικών επετειακών εκδηλώσεων του ΟΧΙ.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΩΛΗ


Ο επικεφαλής της Συντονιστικής Γραμματείας Εργασιακών και Κοινωνικών  Θεμάτων και Αυτοδιοικητικών Υποθέσεων κ. Γιάννης Μανώλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΑΓΟΝΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ


«Τελικά, δεν χρειαζόμαστε την Τρόικα για να μας πει να εγκαταλείψουμε τα μικρά και ακριτικά νησιά του Αιγαίου.

Το κάνει ήδη, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ - ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ


«Η τρόικα των πιστωτών αναδεικνύοντας το κεφάλαιο των εργασιακών θεμάτων ως στοιχείο της δήθεν αντιπαράθεσης - δήθεν διαπραγμάτευσης, προσφέρει στην κυβέρνηση το απαραίτητο άλλοθι που της επιτρέπει να ψηφίσει όλα τα άλλα προαποφασισμένα μέτρα που σαρώνουν και ισοπεδώνουν τη ζωή και την προοπτική μας.»

ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΩΝ - ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ


Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ διαμαρτύρονται για την παράνομη δράση των εισπρακτικών και δικηγορικών εταιρειών σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά και δανειολήπτες.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ π. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. ΘΟΔΩΡΗ ΧΕΙΜΑΡΑ ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ


Επέστρεψε την 13/10 ο π. Βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Θοδωρής Χειμάρας από το ολιγοήμερο του ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του ο κ. Χειμάρας επισκέφτηκε τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης την Αγία Σοφία και το Φανάρι, όπου συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


Θέμα: «Αναδρομική μείωση του Εφάπαξ βοηθήματος των συνταξιούχων αστυνομικών της Αστυνομίας Πόλεων»

Η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αστυνομίας Πόλεων καταγγέλλει ότι στα επερχόμενα μέτρα «δημοσιονομικής προσαρμογής» θα περιέχεται διάταξη σύμφωνα με την οποία θα μειωθούν τα χορηγούμενα εφάπαξ βοηθήματα σε 22 φορείς πρόνοιας, στους οποίους έχει εκτιμηθεί από τους συντάκτες της, ότι οι καταβαλλόμενες παροχές είναι υψηλότερες των εισφορών που καταβλήθηκαν από τους ασφαλισμένους, και θα ζητηθεί η αναδρομική επιστροφή τους!

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ κ. Α. ΤΣΑΥΤΑΡΗ


ΘΕΜΑ: «ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΡΛΑΣ»


Με πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργείου σας προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας γίνεται γνωστό πως από δω και πέρα η αγροτική εκμετάλλευση των κρατικών εκτάσεων γύρω από την Λίμνη Κάρλα θα γίνεται μόνο με δημοπράτηση.

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΪΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΤΑΒΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΜΠΑΜΠΗ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΤΣ


«Άμεσα να μπει τέλος στο απίστευτο «πάρτι» και τις ατασθαλίες στο ΜΤΣ»


«Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Χωνί», (της Κυριακής 21 Οκτ. 2012) διαπιστώθηκαν στο Πόρισμα των Οικονομικών Επιθεωρητών του ΥΕΘΑ στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ), απίστευτες ατασθαλίες, παραλείψεις και παράνομες πράξεις.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ


Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε σήμερα με το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΕΙΡΑΙΩΣ


Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε σήμερα με το προεδρείο του Συνδέσμου Συνταξιούχων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Αθηνών-Πειραιώς, στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή.

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Ο υπεύθυνος Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Εσωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, βουλευτής Β’ Πειραιά κ. Γιάννης Κουράκος κατέθεσε προς διαβούλευση στους φορείς του ελληνισμού της ομογένειας σχέδιο πρότασης Νόμου για το δικαίωμα συμμετοχής των απόδημων Ελλήνων στις Εθνικές εκλογές.