ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


«Η ΙΘΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΕΣ ΛΥΣΕΙΣ»

Την Ιθάκη, ένα νησί εγκαταλελειμμένο και γεμάτο προβλήματα που χρειάζονται άμεσες λύσεις, επισκέφθηκε σήμερα (19/10/2012) ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει υπό τη βουλευτική του εποπτεία και την Εκλογική Περιφέρεια Κεφαλονιάς-Ιθάκης. Τον συνόδευε ο Πολιτευτής του Κινήματος Σταύρος Λυκούδης.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ


Σε απάντησή του σε ερώτηση του Βουλευτή Έβρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Μαρίνου Ουζουνίδη με θέμα τον νέο αναπτυξιακό νόμο και τον προσανατολισμό του προς τον τουρισμό, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης αναφέρει ότι ορίστηκε το νέο πλαίσιο και η διαδικασία επιστροφής ΦΠΑ προς τις επιχειρήσεις και τους επιτηδευματίες με αυτοματοποιημένο τρόπο. Ωστόσο, για την υλοποίηση της απόφασης αυτής απαιτούνται συγκεκριμένες ενέργειες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και των αρμόδιων υπηρεσιών, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν.

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ


«Η συνέντευξη του κ. πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες εντάσσεται στην προσπάθεια που καταβάλλει να αντισταθμισθεί το επώδυνο φορτίο των μέτρων ενός αδιέξοδου και αναποτελεσματικού προγράμματος με ένα κλίμα δήθεν ευφορίας στους κόλπους της Ευρωζώνης, την ίδια στιγμή κατά την οποία δεν έχουν διαψευσθεί αρμοδίως τα σενάρια σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης περί εκταμίευσης της δόσης των 31,5 δις ευρώ σε δεσμευμένο λογαριασμό μέσω του οποίου θα εξυπηρετούνται μόνο οι τόκοι και τα ώριμα χρέη.»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου για τη λειτουργία των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων του Νομού Κορινθίας κατέθεσε η υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Ναυτιλίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Μίκα Ιατρίδη.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΙΧΑΛΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΙΣΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ κ.κ. ΠΑΥΛΟΣ


Ο Γενικός Γραμματέας του κινήματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Μιχάλης Γιαννάκης σχολίασε τις ανοίκειες επιθέσεις που δέχεται ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλος μετά το άρθρο του για την «χριστιανικότητα» της Χρυσής Αυγής.

ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΕΣΠΑΣΕ ΘΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ


Σημαντικές δεσμεύσεις για την στήριξη  κτηνοτρόφων και αγροτών   απέσπασε ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  Κώστας Μαρκόπουλος, με ερώτησή του προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η οποία αφορούσε την κρίση στον κλάδο της πτηνοτροφίας. 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗ


Θέμα: « Περί του Προεδρικού Διατάγματος για την παράταση της κράτησης των παράνομων μεταναστών»

Σε σχέδιο προεδρικού διατάγματος, που κατατέθηκε στο Ε’ Τμήμα του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (ΣτΕ), προβλέπεται παράταση έως έναν χρόνο της κράτησης των μεταναστών που έχουν εισέρθει παράνομα στη χώρα. Η παράταση αυτή, κρίθηκε αναγκαία λόγω της εξαιρετικά χρονοβόρας διαδικασίας που απαιτείται για τη συγκέντρωση όλων των απαραίτητων εγγράφων τα οποία ζητούνται από τρίτες χώρες. 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ


ΘΕΜΑ: «Υπέρογκα ποσά εισφορών της Ελλάδας στον τακτικό προϋπολογισμό του Ο.Η.Ε.»

Δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα» τον περασμένο μήνα αναλύει ρεπορτάζ που αφορά τις επιχορηγήσεις που έλαβαν από τον ελληνικό προϋπολογισμό Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Μ.Κ.Ο.) υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.).

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


ΘΕΜΑ: «Σχετικά με τους ανέργους που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας»

Το βιοτικό επίπεδο των ελλήνων είναι αισθητά χαμηλότερο το τελευταίο διάστημα, λόγω των γνωστών σε όλους μας σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα και των λανθασμένων οικονομικών επιλογών της κυβέρνησης. Τα ρεπορτάζ των εφημερίδων καθημερινά αναφέρονται στις εκατοντάδες χιλιάδες των ελλήνων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχιας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ αυτή την στιγμή στην χώρα μας 1.200.000 άνθρωποι είναι άνεργοι. Από αυτούς μόνο 185.870 άτομα λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


ΘΕΜΑ: «Πώληση πλειοψηφικού πακέτου του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ)»

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», της 16ης Οκτωβρίου 2012, προτάθηκε από την Τρόικα η πώληση του  Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ). Με βάση τα στοιχεία που παρουσιάζονται στο ρεπορτάζ ο ΑΔΜΗΕ είναι εξαιρετικά κερδοφόρος.

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ


«Τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής δεν μπορεί παρά να θεωρούνται φτωχά, καθώς, αφενός είναι κατώτερα των προσδοκωμένων από την ελληνική κυβέρνηση, αφετέρου δε, παραπέμπουν σε άλλο χρόνο και όργανο και μάλιστα υπό προϋποθέσεις, προκειμένου να ληφθούν οι κρίσιμες για την Ελλάδα αποφάσεις. 

ΝΕΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ δίνοντας την τελευταία, από πλευράς του, απάντηση στη νέα ανακοίνωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και της Επιστημονικής Επιτροπής για το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στη Λέσβο με την ευκαιρία της επετείου των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Μυτιλήνης, έκανε την εξής δήλωση:

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ



Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ πραγματοποίησαν σήμερα διαμαρτυρία έξω από εισπρακτικές εταιρίες και διένειμαν στους περαστικούς το ακόλουθο κείμενο:



ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ


Χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά, εκατομμύρια πολίτες δοκιμαζόμενοι από την πρωτοφανή ύφεση και οικονομική κατάρρευση που οδήγησε η υποτελής πολιτική των μνημονίων, αδυνατούν να εκπληρώσουν με συνέπεια τις υποχρεώσεις που ανέλαβαν (δάνεια) κάτω από άλλες ευνοϊκές συνθήκες απέναντι σε τραπεζικά ιδρύματα.