ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ


«Είναι τραγικό το γεγονός ότι ένας συνάνθρωπος μας ξεκίνησε από το σπίτι του να διαδηλώσει για ένα καλύτερο αύριο και άφησε την τελευταία του πνοή.

Πιστεύουμε ότι θα διευκρινιστούν οι συνθήκες μέσα στις οποίες επήλθε το μοιραίο με τρόπο αδιαμφισβήτητο.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του.»

ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ 17ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


Πραγματοποιήθηκε χθες 17 Οκτωβρίου, η Πανεπιστημονική Διαμαρτυρία, συγκέντρωση-πορεία των δικηγόρων, γιατρών, μηχανικών, οδοντιάτρων, φαρμακοποιών, φυσικοθεραπευτών, συμβολαιογράφων, δικαστικών επιμελητών, προς το Υπουργείο Οικονομικών, μετά από απόφαση των αντίστοιχων Επιστημονικών Επαγγελματικών Ενώσεων και του ΔΣΑ και με τη συμμετοχή των εκπροσώπων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Διοικούσας Επιτροπής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Βασίλη Καπερνάρου, Παναγιώτη Μελά, Μαρίνας Χρυσοβελώνη, Γιώργου Αναγνωστάκου και πολλών στελεχών, μελών και φίλων του κόμματος.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΣΤΗΝ 48η ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΕΕ (COSAC) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΕΕ


«Η εσωτερική αγορά της ΕΕ στήριξε τις βιομηχανίες του βορρά εις βάρος των λαών του ευρωπαϊκού νότου»


Μιλώντας στις 16/10/2012 στην 48η Διάσκεψη Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των χωρών της ΕΕ (COSAC)  που διεξήχθη στη Λευκωσία, ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και υπεύθυνος του τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Οικονομικών, βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς σε σχέση με την εσωτερική αγορά της ΕΕ επεσήμανε ότι «η ενιαία εσωτερική αγορά λειτούργησε επί δεκαετίες και έδωσε πολλά κέρδη στις επιχειρήσεις και τις βιομηχανίες του βορρά. Οι λαοί του ευρωπαϊκού νότου ήταν και είναι οι καλύτεροι καταναλωτές των εξαγωγών βιομηχανικών προϊόντων του βορρά της ΕΕ».

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


Θέμα: «Μέτρα πρόληψης για την αντιμετώπιση του «κύματος» μεταναστών από τη Συρία»

Κύριε Υπουργέ,

Η ελληνική κοινωνία βιώνει εδώ και χρόνια τις συνέπειες της λαθρομετανάστευσης τόσο όσον αφορά στη δημόσια ασφάλεια και υγιεινή όσο και σε επίπεδο διάθεσης πόρων αν αναλογιστούμε το κόστος που δαπανά το ελληνικό δημόσιο για την φύλαξη των συνόρων, την ανάγκη αυξημένης αστυνόμευσης και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των παράνομων μεταναστών.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ


Θέμα: «Κάλυψη υποχρεώσεων προς εργαζόμενους των Ναυπηγείων»


Τα πρωτοφανή επεισόδια που εκτυλίχθηκαν χθες στο χώρο του Πενταγώνου αναδεικνύουν τόσο την έλλειψη σχεδιασμού από πλευράς πολιτικής ηγεσίας όσο και ένα σοβαρό κοινωνικό θέμα που αφορά στους απλήρωτους εδώ και μήνες εργαζόμενους στα Ναυπηγεία.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Θέμα: «Λειτουργία Αυτοτελών Υπηρεσιών Εποπτείας ΟΤΑ»

Κύριε Υπουργέ,

Α. Το πρόγραμμα «Καλλικράτης» (Ν.3852/2010),για την αναδιάρθρωση της τοπικής αυτοδιοίκησης και την αποκέντρωση, προβλέπει νέους θεσμούς για τον έλεγχο, τη διαφάνεια, τη νομιμότητα και τη λογοδοσία των δημοτικών και των περιφερειακών αρχών.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ


Θέμα: «Συγκοινωνιακή πρόσβαση στα νησιά»


Τα Ελληνικά νησιά στο σύνολό τους αποτελούν ένα από τα δυναμικότερα κομμάτια της Ελλάδας. Ειδικότερα δε, τα ελληνικά ακριτικά νησιά που έχουν και στρατηγική σημασία για την χώρα. Στο πλαίσιο αυτό, η τακτική συγκοινωνία των νησιωτών με την ηπειρωτική Ελλάδα και τα υπόλοιπα νησιά παραμένει αναφαίρετο δικαίωμα τους. Κατ’ αυτό τον τρόπο, η παραμονή των νησιωτών στον τόπο τους είναι εθνική υπόθεση. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια οι συμπολίτες μας των ακριτικών νησιών βιώνουν τεράστιες περικοπές σε ότι αφορά στη σύνδεσή τους με την υπόλοιπη Ελλάδα.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Θέμα:  «Συμφωνία Συνεργασίας Ελληνογερμανικής Αυτοδιοίκησης»


Το κείμενο του Σχεδίου Συμφωνίας Συνεργασίας της Ελληνογερμανικής Αυτοδιοίκησης που ανακοινώθηκε με Δελτίο τύπου από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας στις 10-9-2012 προβλέπει την πιλοτική εφαρμογή της μεταφοράς τεχνογνωσίας από την Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων του Ομοσπονδιακού κρατιδίου της Βάτης-Βυρτεμβέργης προς τις Ελληνικές Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΗΣΙΜΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΕΕ ΣΤΙΣ 18/10


Σύσσωμη η Γραμματεία Παραγωγικών και Επιστημονικών Φορέων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, με επικεφαλής τον αναπληρωτή γραμματέα του κόμματος, Γιώργο Αναγνωστάκο και πολλά στελέχη και μέλη του κινήματος και εκπρόσωποι εμπορικών συλλόγων απ’ όλη την Ελλάδα, παρευρέθηκαν στη συγκέντρωση και πορεία που οργάνωσε η ΕΣΕΕ (Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου) σήμερα 18 Οκτωβρίου.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ


Η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη συμμετείχε μαζί με πλήθος κόσμου στην πορεία διαμαρτυρίας που οργανώθηκε σήμερα Πέμπτη 18-10-2012 από το Εργατικό Κέντρο Βόλου και την ΑΔΕΔΥ, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι στο πλευρό των εργαζομένων οι οποίοι δοκιμάζονται σκληρά από τη λαίλαπα των μέτρων που λαμβάνει η Τρόικα του εσωτερικού σε συνεργασία με αυτή του εξωτερικού.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ


Μετά από προγραμματισμένη συνάντηση στις 14/10/12, με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Εορδαίας, είχα τη δυνατότητα να ενημερωθώ λεπτομερώς για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Σε μία περιοχή με αυξημένη περιβαλλοντική μόλυνση, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας που νοσεί από την επάρατη νόσο. Τα προβλήματα όμως που αντιμετωπίζει αυτή η συγκεκριμένη ομάδα πολιτών και το στενό συγγενικό τους περιβάλλον είναι πολλά και δεν αφορούν αποκλειστικά την ασθένεια.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ


Με ιδιαίτερη χαρά παρευρέθηκα στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Εορδαίας με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων απελευθέρωσης από τον Τούρκικο ζυγό. Πλήθος μαθητών, Άγημα του Ελληνικού Στρατού και μεγάλος αριθμός συλλόγων της περιοχής, παρέλασαν  ως ένδειξη σεβασμού προς τους προγόνους τους, ενώ προηγήθηκε και η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων. 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ


«ΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΜΠΑΣΚΕΤ;»

«ΠΟΤΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΘΑ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΤΟΝ 24ΧΡΟΝΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΠΑΡΑΛΥΤΟΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ ΑΠΟ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΕΣ;»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ-ΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Θέμα: «Είναι σε θέση το Σ.Δ.Ο.Ε να διερευνήσει τα σκάνδαλα που ταλανίζουν την Ελληνική κοινωνία;»


Από τη διερεύνηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής του θέματος της παρακράτησης και μη αξιοποίησης μέχρι και σήμερα της «ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ», που είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν στο απυρόβλητο 2.000 μεγαλοκαταθέτες της Τράπεζας HSBC στην Ελβετία, καθώς και από δημοσιεύματα των Μ.Μ.Ε, αποκαλύφθηκε ότι έχουν αποψιλωθεί πλήρως νευραλγικές υπηρεσίες του Σ.Δ.Ο.Ε, οι οποίες εμφανίζονται σήμερα να υπολειτουργούν.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ-ΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΑΘΗΝΩΝ»


ΘΕΜΑ: «ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΙΖΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΜΑ Η ΕΠΙ ΔΙΕΤΙΑ ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΚΑΙ Η ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΔΟΕ»
           
Η Βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Α’ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει με ερώτησή  της, την οποία έχει καταθέσει στην Βουλή, ότι η επί διετία απόκρυψη της «ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ» και η αποψίλωση του ΣΔΟΕ από ειδικευμένο προσωπικό, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι η Κυβέρνηση δεν επιθυμεί την διερεύνηση των μεγάλων σκανδάλων και την πάταξη της διαφθοράς που συνδέεται με αυτά.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΥΠΕΡ Ο.Ε.Κ. ΚΑΙ Ο.Ε.Ε.


«ΟΙ ΞΑΦΝΙΚΕΣ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ;»


Την προχειρότητα αλλά και τις αστοχίες της συγκυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη σχετικά με τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών υπέρ του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.) και της Εργατικής Εστίας (Ο.Ε.Ε.), στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εργασίας Ιωάννη Βρούτση, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ


Τις αστοχίες του σχεδιασμού του νέου αυτοδιοικητικού χάρτη μέσω του προγράμματος «Καλλικράτης» αλλά και τους προβληματισμούς σε σχέση με τις διορθωτικές παρεμβάσεις στον αριθμό των δήμων ιδιαίτερα στα μεγάλα νησιά όπως η Κεφαλονιά, εκθέτει σε Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και αυτή η Εκλογική Περιφέρεια.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ EURONEWS ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΩΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ


Την εμφάνιση της πόλης της Ρόδου ως τουρκικής, στο δελτίο καιρού του ειδησεογραφικού δικτύου Euronews, έφερε στη Βουλή με ερώτησή της η Βουλευτής Δωδεκανήσου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Μίκα Ιατρίδη.

Στην ερώτησή της, η βουλευτής σημειώνει, ότι, δεν είναι δυνατόν μέσα από συχνότητα που ανήκει στους Έλληνες πολίτες, ξένο ειδησεογραφικό κανάλι να παρουσιάζει, σκόπιμα ή από άγνοια, ότι η πόλη της Ρόδου και κατ’ επέκταση όλο το νησί, ανήκει στην Τουρκία.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ κ. Δ. ΣΤΑΜΑΤΗ


Θέμα: «Συνεργαζόμενοι δημοσιογράφοι με Υπουργούς και Υπουργεία,
Οργανισμούς και ΝΠΔΔ»


Επί σειρά ετών γίνεται λόγος για «λίστες δημοσιογράφων σε pay roll» των γραφείων Υπουργών αλλά και υπηρεσίες των Υπουργείων, καθώς και πλήθος οργανισμών και ΝΠΔΔ, και πάντως με αγνώστου ύψους αμοιβές.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ κ. Δ. ΣΤΑΜΑΤΗ


Θέμα: Διαδικασία πρόσληψης στην ΕΡΤ, ειδικών συμβούλων και δημοσιογράφων με συμβάσεις ΠΕΘ (Προσωπικό Ειδικών Θέσεων)


Σύμφωνα με διαμαρτυρίες μελών της ΕΣΗΕΑ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), η ΕΡΤ έχει προχωρήσει σε σύναψη συμβάσεων «Προσωπικού Ειδικών Θέσεων» (ΠΕΘ) «χωρίς περιορισμούς και προϋποθέσεις». Οι ενδιαφερόμενοι χαρακτηρίζονται ως μη επαγγελματίες, με έλλειψη εμπειρίας και γνώσης των αντικειμένων.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


ΘΕΜΑ: «Σχετικά με το κλείσιμο των Κέντρων Ημέρας λόγω οφειλών»

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», αρ. φύλ. 549, της 16ης Οκτωβρίου 2012, έκλεισαν τα Κέντρα Ημέρας (ΚΗμΑ) για ανηλίκους που πάσχουν από διαταραχές αυτιστικού τύπου. Και τούτο, διότι οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, καθώς τους οφείλονται δεδουλευμένα πέντε (5) μηνών!!!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ


Η Βουλευτής της Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας και αναφέρουμε ότι με αγωνία παρακολουθούμε τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την αναστολή της λειτουργίας των Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε Καστοριάς την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την υψηλή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, που πλήττει ιδιαίτερα τον προϋπολογισμό των Σχολικών Μονάδων.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ


«Η κυβέρνηση νομίζει αυτή τη στιγμή πως ο ελληνικός λαός πείθεται ότι υπάρχει ένα θρίλερ και δήθεν διεκδικεί τα δικαιώματα των εργαζομένων που παραχώρησε πριν από τις εκλογές, λέγοντας ψέματα στον ελληνικό λαό.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΣΤΗΝ 48η ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΕΕ (COSAC) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΙΟΣ


«Τρόικα και δανειστές θέλουν μέσω του Μνημονίου να πάρουν αντί πινακίου φακής τον υποθαλάσσιο πλούτο της Ελλάδας»


Μιλώντας στις 16/10/2012 στην 48η Διάσκεψη Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των χωρών της ΕΕ (COSAC)  που διεξήχθη στη Λευκωσία, ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και υπεύθυνος του τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Οικονομικών, βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς επεσήμανε σε σχέση με την εσωτερική αγορά ενέργειας της ΕΕ ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να δράσει στον τομέα αυτό μόνο αν αφεθεί ελεύθερη από την τρόικα και το Μνημόνιο. Και αυτό γιατί η τρόικα «θέλει να επιβάλλει το ............

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ - ΙΘΑΚΗ


Για την Εκλογική Περιφέρεια Κεφαλονιάς - Ιθάκης που εποπτεύει βουλευτικά, αναχωρεί σήμερα (18/10/2012) ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΩΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΔΟΣΗ


«Αν επιβεβαιωθούν τα όσα διαρρέονται σε έγκυρα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ότι η εκταμίευση της δόσης θα γίνει σε δεσμευμένο λογαριασμό από τον οποίο θα εξυπηρετούνται μόνο οι τόκοι και τα υφιστάμενα ώριμα χρέη, τότε σε απλά ελληνικά αυτό σημαίνει ότι ούτε ένα ευρώ δεν πρόκειται να κατευθυνθεί στην πραγματική οικονομία με συνακόλουθες δυσμενείς συνέπειες σε όλο της το φάσμα.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΚΥΜΗΣ


«ΟΙ 10.000 ΚΛΙΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΚΥΜΗΣ;»

«ΠΟΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ  ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ Η ΘΑ ΕΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ;»


Τις προθέσεις του υπουργείου Υγείας σχετικά με τα δυο περιφερειακά νοσοκομεία Καρύστου και Κύμης, ζήτησε να πληροφορηθεί με επίκαιρη ερώτησή του ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος.

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗ ΔΕΗ


Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του κινήματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Μιχάλη Γιαννάκη και της Υπεύθυνης του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ. Ραχήλ Μακρή με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Αρθούρο Ζερβό.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ


«ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ»


Σημαντική παρέμβαση έκανε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή του Ελληνισμού της Διασποράς, της οποίας είναι και εκλεγμένος Γραμματέας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ


Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καλούμε όλους τους Έλληνες, εργαζόμενους, επιχειρηματίες, επαγγελματίες, εμπόρους, όλους όσους υφίστανται τις συνέπειες τις αδιέξοδης μνημονιακής πολιτικής, να συμμετάσχουν στην απεργία και στις κινητοποιήσεις που γίνονται σε όλη τη χώρα, σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΓΕΩΧΩΡΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ


«Συνέδριο ορόσημο για την συμβολή της χαρτογραφίας στην προστασία του Εθνικού πλούτου»


Στις 13/10/2012 η Βουλευτής Ν. Κοζάνης, Ραχήλ Μακρή παραβρέθηκε στην πανελλήνια ανοιχτή ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη με θέμα Γεωγραφία και Γεωχωρική Πληροφορία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μετά από πρόσκληση του ΟΚΧΕ (Οργανισμού Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδας). Στην ημερίδα το παρών έδωσε και ο Υπουργός ΠΕΚΑ κ. Λιβιεράτος.