ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΣΤΗΝ 48η ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ


«Ο Νότης Μαριάς καταγγέλλει από τη Λευκωσία την τουρκική προκλητικότητα»

Mιλώντας σήμερα 15/10/2012 στην 48η Διάσκεψη Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των χωρών της ΕΕ που διεξάγεται στη Λευκωσία, ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατήγγειλε την παράνομη, αυθαίρετη, αντισυμβατική και προκλητική στάση της Τουρκίας απέναντι στην Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ.

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


Αντικείμενο: «Κατάθεση και γνωστοποίηση εγγράφων σχετικά με τον αριθμό εξαιρουμένων οχημάτων της υποχρεωτικής ασφάλισης»


Σύμφωνα με τους ν 3746/09 και 3693/08 ένας μεγάλος αριθμός αυτοκινήτων του Δημοσίου, αυτά ιδιοκτησίας ξένων κρατών, διακυβερνητικών οργανισμών κλπ., καθώς και τα φέροντα ειδικές πινακίδες τυγχάνουν εξαίρεσης της υποχρεωτικής ασφάλισης.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥΡΚΩΝ ΟΜΙΛΗΤΩΝ ΣΤΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ


«ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΣΤΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ, ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΧΕΡΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΑΡΑΓΜΕΝΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ '21;»


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, σε συνεννόηση με τον Πολιτευτή  και πρώην Βουλευτή Λέσβου του Κινήματος Σπύρο Γαληνό, έκανε την εξής δήλωση:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΩΛΗ


«ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑ»

«Η επικοινωνιακή διαχείριση για δήθεν διαπραγμάτευση και για δήθεν σύγκρουση με την τρόικα δεν μπορεί να κρύψει την σκληρή αλήθεια. Η Ελλάδα στο σύνολό της μετατρέπεται σε Ειδική Οικονομική Ζώνη τύπου Μπαγκλαντές.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ


«ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΑΜΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ»

«Τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για τις ανατιμήσεις βασικών προϊόντων διατροφής  αποδεικνύουν ότι τα καρτέλ και η αισχροκέρδεια βασιλεύουν.

Αποδεικνύουν και κάτι ακόμη. Ότι το υπουργείο Ανάπτυξης και δεν μπορεί, αλλά και δεν θέλει να σταματήσει τις συνεχείς αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΩΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΑΣΕ ΣΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


«ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΝΑΜΕ ΔΕΚΤΟΙ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΘΕΡΜΗ. ΠΑΡ' ΟΛΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΟΙ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ»

Επιστρέφοντας σήμερα το μεσημέρι από το Μαυροβούνιο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος είχε ορισθεί παρατηρητής του Συμβουλίου Ασφάλειας και Συνεργασίας για την Ευρώπη (ΟΑΣΕ) για τις εκεί χθεσινές βουλευτικές εκλογές, έκανε την εξής δήλωση:

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΝΙΚΟΥ ΔΡΙΤΣΑ


«ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ»

«Η Γραμματεία Συνδικαλισμού των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν βροντερό παρών και να στείλουν μήνυμα αντίστασης την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου στις 11:00 π.μ. στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στο Πεδίον του Άρεως.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΑΘΗΝΩΝ ΕΛΕΝΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


ΘΕΜΑ: «Στοιχεία της Ξένιος Ζευς δείχνουν ότι 9 στους 10 αλλοδαπούς διαμένουν νόμιμα στη χώρα»
Κύριε Υπουργέ

Στον ιστότοπο της Ελληνικής Αστυνομίας, φιλοξενείται επίσημο Δελτίο Τύπου υπό τον τίτλο «07-10-2012: Αποτίμηση της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» από την ημέρα εφαρμογής της (αποτελέσματα διμήνου 04.08.2012 έως 06.10.2012)», το οποίο υπογράφει το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας.

Αναφέρεται συγκεκριμένα:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ


Θέμα: «Χωρίς παιδίατρο παραμένει το νησί της Σαμοθράκης»

Δραματική και άκρως επικίνδυνη είναι η κατάσταση που διαμορφώνεται στις παρεχόμενες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας στο ακριτικό νησί της Σαμοθράκης, καθώς μείζονος σημασίας αίτημα αποτελεί για το νησί η πλήρωση της θέσης του Παιδιάτρου του Κέντρου Υγείας, προκειμένου να καλυφθούν οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΛΕΣΒΟΥ-ΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


«ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ  ΤΩΝ ΔΥΟ ΝΗΣΙΩΝ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ»

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΛΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη παρευρέθη το Σάββατο 13-10-2012 στην έναρξη της πορείας από το Βόλο στη Βουλή των Ελλήνων της Κίνησης Επαγγελματιών και Πολιτών Μαγνησίας, εναρκτήριο σημείο της οποίας ήταν το λιμάνι του Βόλου. Με αφορμή το γεγονός η Βουλευτής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΠΕΡΔΙΚΚΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ


Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 100 χρόνων  απελευθέρωσης της Εορδαίας από τον Τούρκικο ζυγό, παρευρέθηκα στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στο Μνημείο Πεσόντων του Δημοτικού Διαμερίσματος Περδίκκα. 

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟ ΣΤΑΥΡΟ ΜΠΑΡΕΤΗ


Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012 στις 11.30 πμ. η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Σταυρούλα Ξουλίδου παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέσθηκε στο χωριό Κολχικό για τον γηγενή ήρωα Μακεδονομάχο Σταύρο Μπαρέτη.

Προς τιμήν του στήθηκε προτομή κι έγιναν τα αποκαλυπτήρια της ονομασίας της πλατείας, που από δω και στο εξής θα φέρει το όνομά του.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «PHARMApoint»


H Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Σταυρούλα Ξουλίδου παραβρέθηκε κατόπιν προσκλήσεως του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στο PHARMApoint, στις 13 Οκτωβρίου 2012, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟΝ ΛΑΓΚΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας Μακεδονικού Αγώνα την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012 η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Σταυρούλα Ξουλίδου παρέστη στην Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο των Μακεδονομάχων στην Κεντρική πλατεία Λαγκαδά ως εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου και ως εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ»

Με τιμές αρχηγού κράτους έφτασε στη Θεσσαλονίκη, με την κανονιοφόρο «Αρματωλός», η εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί» από τον ναό του Πρωτάτου, που βρίσκεται στις Καρυές του Αγίου Όρους.

Η εικόνα του «Άξιον Εστί» σπάνια εξέρχεται από το Άγιο Όρος και μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Αυτή είναι η πέμπτη φορά στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.