ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΒΛΑΣΦΗΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟΥ


«Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία.» Ισοκράτης (436 π.Χ.- 338 π.Χ.)

Με αφορμή τα γεγονότα, σύλληψη βλάσφημου κατά του Γέροντα Παΐσιου κτλ. και τις δηλώσεις των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ, η υπεύθυνη τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Σταυρούλα Ξουλίδου έκανε την ακόλουθη δήλωση

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ - ΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ


«Να ερευνήσουμε επιτέλους τη διαφθορά»


«Τώρα πλέον, καθίσταται σαφής ο λόγος, για τον οποίο ο Πρωθυπουργός κ. Σαμαράς απομάκρυνε τον ικανότατο στην δίωξη του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος Εισαγγελέα κ. Ιωάννη Διώτη από επικεφαλής του ΣΔΟΕ. Ο λόγος ήταν, ότι ο κ. Διώτης ερευνούσε το οργανωμένο έγκλημα,  που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς διαφθορά κρατικών λειτουργών.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΜΕ 1.991 ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ


«Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΜΕ ΕΞΩΔΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ. ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΑΜΠΕΛΩΝ


«ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΑΠΟΦΑΣΗ - ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΤΗΣ ΕΜΦΙΑΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ. Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΘΥΜΑΤΑ»


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ


Με τον πρόεδρο των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ECR) Μάρτιν Κάλαχαν και το γενικό γραμματέα της ευρωομάδας Φρανκ Μπάρετ, συναντήθηκαν στη Βουλή οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και για το ενδεχόμενο συνεργασίας με την ευρωομάδα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ


Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή, με τα μέλη της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας.

Τα μέλη της Ένωσης, ενημέρωσαν τον κ. Καμμένο για τα προβλήματα στο χώρο των Αερομεταφορών, καθώς επίσης και για την Διακρατική συμφωνία, που θα προβλέπει την λειτουργική ενοποίηση του Ελληνικού, του Ιταλικού, του Κυπριακού και του Μαλτέζικου εναέριου χώρου.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΟΣΔΕΠ, ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΣΕΠ ΤΕΙ


Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή, με τα μέλη των προεδρείων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού, την Ένωση Ελλήνων Ερευνητών και με την Ομοσπονδία Συλλόγων Εκπαιδευτικού Προσωπικού των ΤΕΙ.

ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ


Συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών στο Νομό Φθιώτιδας από την Συντονιστική Επιτροπή  Ανεξάρτητων   Ελλήνων, για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τις ευθύνες για την υπαγωγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ και στα ΜΝΗΜΟΝΙΑ.
ΚΑΘΕ ΑΠΟΓΕΥΜΑ  ΣΤΗΝ  ΠΛ. ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ 

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΕΚΥΨΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ REAL NEWS ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


«Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Βουλής σε σχέση με την υπόθεση που έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα Real News «δημιουργείται αποσταθεροποιητικό κλίμα την ώρα που η ελληνική Βουλή καλείται να λάβει καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας».

Η απόφαση του κ. προέδρου της Βουλής να είναι στο εξής «ωσεί παρών» στη Βουλή και να μην ασκεί πλήρως τα συνταγματικώς προβλεπόμενα καθήκοντά του αποτελεί, δυστυχώς, από μόνη της πράξη αποσταθεροποίησης.»

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


«Όχι στην εκχώρηση σε ιδιώτες της αποκομιδής και μεταφοράς των απορριμμάτων του Δήμου Φαιστού»


Την πλήρη συμπαράστασή του στη σημερινή τρίωρη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του Δήμου Φαιστού εξέφρασε με την παρουσία του στην παραπάνω κινητοποίηση ο Βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  κ. Νότης Μαριάς.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ


Κύριε Υπουργέ,

Μετά από σειρά δημοσιευμάτων που αναφέρονται στη διακοπή εργασιών για την κατασκευή αντιαρματικής τάφρου στον Έβρο που είχε σαν στόχο την ανάσχεση χερσαίας επίθεσης κατά μήκος της συνοριακής γραμμής.

 Έχοντας υπόψη:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ


Θέμα: «Προκαταβολή έναντι εφάπαξ βοηθήματος στους αιτούντες ΕΜΘ»


Α. Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 18 του Ν.Δ. 398/1974, προβλέπεται η χορήγηση προκαταβολής έναντι εφάπαξ βοηθήματος στους μετόχους του ΕΛΟΑΣ, που έχουν συμπληρώσει εικοσαετή τουλάχιστον μετοχική σχέση, με σκοπό αυτοί να αποκτήσουν στέγη ή να επεκτείνουν ή να βελτιώσουν υφιστάμενη ιδιόκτητη οικία τους. Η εν λόγω προκαταβολή με τους αναλογούντες τόκους εντοκισμού της, παρακρατείται (με την αποστρατεία των μετόχων) από το δικαιούμενο εφάπαξ βοήθημα αποστρατείας τους.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ - ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ


Μετά από σχετική ερώτηση του Βουλευτή Ν. Έβρου Μαρίνου Ουζουνίδη, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής κ. Σταύρος Καλαφάτης αναφέρει ότι «η κυβέρνηση εξετάζει την κατάργηση και αντικατάσταση διατάξεων που τυχόν έρχονται σε αντίθεση με το Σύνταγμα».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΤΗΣ ΑΜΘ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΜΠΟΔΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Μετά από σχετική ερώτηση του Βουλευτή Ν. Έβρου Μαρίνου Ουζουνίδη για τη συνέχιση των εξαγωγών ζώντων ζώων από την Ελλάδα προς την Τουρκία το Υπουργείο Εξωτερικών και συγκεκριμένα ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Κούρκουλας απάντησε αόριστα ότι «συνδράμει πάντα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, κάθε ελληνική εξαγωγική προσπάθεια». 

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΑΘΗΝΩΝ ΕΛΕΝΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΓΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΟΣ


«Προς διευκρίνηση κάθε παρανόησης και κυρίως παραπληροφόρησης, δηλώνω ότι το όνομά μου δεν έχει βρεθεί σε κανενός ΣΔΟΕ τη λίστα, κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε εξάλλου και από τις πλέον επίσημες πηγές.

Στη μόνη λίστα που μπορεί να βρει κανείς το όνομά μου, είναι στη μαύρη λίστα αυτών που επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία, των διεθνών τοκογλύφων, και των εδώ μνημονιακών συνεργατών τους. Όλων αυτών που με βρίσκουν απέναντί τους να τους πολεμάω, και είμαι πολύ περήφανη γι’ αυτό». 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΛΙΣΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ


Ο Βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Παναγιώτης Μελάς, σχετικά με την αναφορά λίστας πολιτικών για παράνομο πλουτισμό και φοροδιαφυγή δήλωσε τα εξής:

«Αισχρή, απαράδεκτη και συκοφαντική χαρακτηρίζω την αναφορά του ονόματός μου σε λίστα πολιτικών, που ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό και φοροδιαφυγή.

Τα χρήματα, για τα οποία έγινε αναφορά, προέρχονται από πώληση διαμερίσματος (του ιατρείου μου και γραφείου της συζύγου μου) τον Μάιο του 2008, τα οποία κατέθεσα στην Εθνική Τράπεζα και παρέμειναν μέχρι τον Ιούλιο του 2010. Φυσικά, όλα, τα έχω δηλώσει στη φορολογική μου δήλωση και στο «πόθεν έσχες».

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΩΗ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ


«Οι δηλώσεις της κ. Λαγκάρντ προετοιμάζουν νέο γύρο επώδυνων μέτρων για να διαψευστεί συντομότερα από όσο και εμείς πιστεύαμε η δέσμευση του κ. Σαμαρά και των εταίρων του περί των τελευταίων μέτρων. Καλούνται οι πρόθυμοι κυβερνητικοί εταίροι να δεσμευθούν εδώ και τώρα για το ακριβές ύψος του πακέτου των μέτρων.» 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ


Θέμα: «Απομάκρυνση του σωφρονιστικού καταστήματος Κορυδαλλού»


Κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια προηγούμενης ερώτησης που έχει κατατεθεί προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης σχετικά με την απομάκρυνση των φυλακών Κορυδαλλού στις   03/08/2012, οι εξελίξεις δικαιώνουν την αμεσότητα των παρεμβάσεων.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ


«Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΙΓΛΩΣΣΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΕΧΙΝΟ


«ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΤΕ Κ. ΥΠΟΥΡΓΕ ΤΟ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΩΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ;»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛ.ΣΤΑΤ.


«ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΘΑΦΤΟΥΝ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΛΥΣΣΩΔΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ, ΤΙΣ ΠΑΡΩΔΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΑΙ «ΑΘΩΩΤΙΚΑ» ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ


«ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΧΕΤΕ ΠΑΕΙ ΧΕΙΜΩΝΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑΣO ΚΑΙ ΜΕ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ;»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΑΥΑΡΙΑΣ


«ΘΑ ΔΩΣΕΤΕ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ Ή ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ;»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΜΑΚΩΝ


«ΟΙ ΠΟΜΑΚΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΚΑ. ΖΗΤΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΧΜΕΤ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙ Ο,ΤΙ ΜΑΘΑΙΝΕΙ Ο ΓΙΟΣ ΜΑΣ ΝΙΚΟΣ. ΚΑΙ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥΣ ΦΑΤΜΕ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΑ ΑΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΜΑΣ ΑΝΝΑΣ»

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΡΟΔΟ, ΤΗ ΛΕΣΒΟ, ΤΗ ΣΑΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΧΙΟ


Επίκαιρη Ερώτηση προς τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Εθνικής Άμυνας, κατέθεσε τη Δευτέρα το πρωί η Βουλευτής Δωδεκανήσου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Μίκα Ιατρίδη, σχετικά με τη αναγγελία δημιουργίας κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών στη Ρόδο, τη Λέσβο, τη Σάμο και τη Χίο.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΕΡΡΙΚΟΥ ΤΗΣ ΠΕΑΝ


Με κατάθεση στεφάνου στην προτομή του αρχηγού της ΠΕΑΝ Κώστα Περρίκου στη συμβολή των οδών Πατησίων και Γλάδστωνος, τίμησαν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και το Πανελλήνιο ΄Αρμα Πολιτών  την 70η επέτειο  της ανατίναξης των γραφείων της ΕΣΠΟ, στις 20 Σεπτεμβρίου του 1942, από την ΠΕΑΝ.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΣΤΟ 13ο ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ


«Κανένας συμβιβασμός, καμία υποχώρηση, κανένα ξεπούλημα»


Παρέμβαση για τις εξελίξεις, τα τεκταινόμενα στη ΔΕΗ και γενικότερα στην Ενέργεια πραγματοποίησε η Βουλευτής Ν. Κοζάνης και Υπεύθυνη τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ραχήλ Μακρή, κατά το 13ο Γενικό συμβούλιο του σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΑΜΙΑΣ


Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε χθες στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή, με εκπροσώπους εργαζομένων στην Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις και για το κλείσιμο της τράπεζας.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ


«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ζητούμε την άμεση διακοπή των εργασιών της Βουλής από το νομοθετικό έργο και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και να προταθεί τώρα η συζήτηση για την άμεση και αναδρομική κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και την άρση κάθε βουλευτικής ασυλίας για θέματα που έχουν να κάνουν με ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, δωροδοκίες ή χρηματισμό.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ


Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε χθες στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή, με απόστρατους αξιωματικούς οι οποίοι με δικαστική προσφυγή τους ζητούν την επαναφορά του ελληνικού γένους ως προϋπόθεση για την εισαγωγή στις στρατιωτικές παραγωγικές  σχολές.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΟΜΗΡΟΥ


Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής κ. Γιαννάκη Ομήρου, στα πλαίσια επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αθήνα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ


Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε χθες με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων ΔΕΗ από τους οποίους ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι εξαιτίας των περικοπών που επιβάλλονται στις συντάξεις κατόπιν εντολών του μνημονίου.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Συντονιστής Γραμματέας Εργασιακών και Κοινωνικών Θεμάτων και Αυτοδιοικητικών Υποθέσεων Γιάννης Μανώλης. 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε χθες με τα μέλη του προεδρείου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΠ ΟΤΑ) στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕΣΥ, ΤΗΣ ΕΣΠΗΤ, ΤΟΥ ΕΤΑΠ- ΜΜΕ, ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΥΠΟΥ


Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή, με μέλη των προεδρείων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, της ΕΣΠΗΤ, του ΕΔΟΕΑΠ, του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και με την Ένωση Τεχνικών Ημερήσιου και Περιοδικού Τύπου.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ


Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε χθες με εκπροσώπους του προεδρείου των εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ


Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε χθες στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή, με τον πρόεδρο των υπαλλήλων της Γενικής Τράπεζας Δημήτρη Καλόγηρο, με τον οποίο συζήτησαν τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας εφόσον η Societe Generale προχωρήσει στην πώληση της Γενικής Τράπεζας.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Συντονιστής Γραμματέας Εργασιακών και Κοινωνικών Θεμάτων και Αυτοδιοικητικών Υποθέσεων Γιάννης Μανώλης