ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ


            Η Συντονιστική Επιτροπή Νομού Φθιώτιδας του κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενημερώνει το Φθιωτικό λαό ότι ξεκίνησε σήμερα 17.09.2012, η συλλογή υπογραφών από τους πολίτες του Νομού, στο αίτημά μας για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τις ευθύνες που προκύπτουν με την υπαγωγή  της χώρας μας στο ΔΝΤ και τα μνημόνια.
 
            Η συλλογή  επεκτείνεται σε όλη τη χώρα και στόχος είναι να συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός, ώστε να ενεργοποιηθούν οι συνταγματικές επιταγές και να σταλεί ξεκάθαρο μήνυμα για την απόδοση δικαιοσύνης και τιμωρίας των υπευθύνων.

Η συλλογή υπογραφών θα γίνεται σε καθημερινή βάση σε κεντρικά σημεία των πόλεων (στήσιμο περιπτέρου ή ομπρέλες),αλλά και με ομάδες στελεχών που θα κινηθούν με το σύστημα πόρτα- πόρτα. 

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ


Αντικείμενο:

Κατάθεση και γνωστοποίηση εγγράφων σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του ΕΣΡ, της υφιστάμενης ονομαστικής κατάστασης των μονίμων και μετακλητών υπαλλήλων, το μισθολογικό κόστος και την συνολική δαπάνη της λειτουργίας, που επιβαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ


Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος έβαλε την πρώτη υπογραφή στην πανελλαδική εκστρατεία συλλογής υπογραφών από τους πολίτες για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο που ξεκίνησαν σήμερα οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ από την πλατεία Συντάγματος.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΘΗΒΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΛΙΑΡΤΟ


Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε χθες τη Θήβα, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος Μιχάλη Γιαννάκη και τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Τέρενς Κουίκ, όπου και ενημερώθηκαν για τα προβλήματα της πόλης.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ


«Το Σάββατο 15/9/2012 επισκεφθήκαμε με τον Πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνο Καμμένο το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στην περιοχή της Φθιώτιδας.

Μιλήσαμε με το σωματείο εργαζομένων, καθώς και με τη διεύθυνση του εργοστασίου. Επιστρεφθήκαμε το χώρο εργασίας και μπήκαμε ακόμη και στη περιστροφική κάμινο.

Τα ερωτήματα που ανέκυψαν είναι τα εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ


Θέμα: «Αδιάθετα υπόλοιπα παρελθόντων οικονομικών ετών στην Τράπεζα της Ελλάδος»


Σύμφωνα με την με αρ. Διοικ/ΦιΕ8/28/1/3749 Απόφαση του Υπουργού κ. Μανιτάκη, εγκρίθηκε χορήγηση ποσού ύψους 115.000 ευρώ στο Διαβαλκανικό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης, αστική εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, για την χρηματοδότηση δύο έργων. Τον σχεδιασμό μηχανισμού διαβούλευσης και την αναβάθμιση των γνώσεων των μελών της ΑΔΕΔΥ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ


Θέμα: «Ενσωμάτωση Δομών ΟΕΚ και ΟΕΕ στον οργανισμό του ΟΑΕΔ»


Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της προσωρινής διοικούσας επιτροπής του ΟΕΚ και ΟΕΕ οι Οργανισμοί Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας καταργήθηκαν, ως Ν.Π.Δ.Δ. μετά από συνεχή κοινωνική δράση 70 και πλέον ετών, βάσει των άρθρων 1§6 και 2§1 του ν. 4046/12, σε εκτέλεση των ρυθμίσεων του Κεφαλαίου Ε’ «Διαρθρωτικές Μεταρρυθμίσεις», παράγραφος 29 του Μνημονίου Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής...........

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥΡΚΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ


«ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΜΕ ΖΕΜΠΕΚΙΕΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ;»


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Υπεύθυνος Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, με Ερώτησή του προς τον Δημήτρη Αβραμόπουλο που κατέθεσε σήμερα  (Δευτέρα 17.09.2012), ζητά εξηγήσεις για τη διπλωματική απραξία του Υπουργείου Εξωτερικών έναντι της απαράδεκτης, θρασύτατης και δυστυχώς επικίνδυνα φιλοπολεμικής στάσης του Τούρκου Βουλευτή Μπουλέντ Τεζτζάν.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ


«Με τροπολογία 500 σελίδων που κατέθεσε την Παρασκευή το απόγευμα στο άσχετο Νομοσχέδιο το οποίο αφορά στην «Περιστολή δημοσίων δαπανών, ρύθμιση θεμάτων δημοσιονομικών ελέγχων», ο υπουργός κ. Μουσουρούλης επιχειρεί την «κατοχύρωση» με νόμο των αγοραστών μεγάλων ελληνικών λιμανιών. Συγκεκριμένα ο υπουργός Ναυτιλίας αποπειράται να «παγώσει» τυχόν εν εξελίξει αλλαγές στις χρήσεις γης και όρους δόμησης των λιμενικών ζωνών.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Συνεδρίασε σήμερα 17 Σεπτεμβρίου 2012, η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ υπό την Προεδρία του Προέδρου του κινήματος κ. Πάνου Καμμένου.

Συζητήθηκαν θέματα οργάνωσης, προγραμματισμού και δράσης εντός και εκτός Κοινοβουλίου με αφετηρία τη συλλογή υπογραφών των πολιτών για τη στήριξη του αιτήματος σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τα Μνημόνια 2010-2012.

Επίσης αποφασίστηκε ομόφωνα, με πυξίδα την Ιδρυτική Διακήρυξη, η αταλάντευτη πορεία του κινήματος δίπλα στον λαό και απέναντι στη συγκυβέρνηση της Μνημονιακής Πολιτικής και των συνεπειών της, με συνεχή παρουσία του Προέδρου και της Κοινοβουλευτικής ομάδος σε όλη την Ελλάδα.

ΔΗΛΩΣΗ ΧΕΙΜΑΡΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΕΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ ΣΤΟΝ ΕΞΑΡΧΟ ΛΟΚΡΙΔΑΣ


Κοντά στους αγρότες μας , που πλήγηκαν απ’ τη χαλαζόπτωση στο χωριό Έξαρχος βρέθηκα σήμερα το απόγευμα. Αντιπροσωπεία  του χωριού , αποτελούμενη από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας  και αγρότες ,
μ’ ενημέρωσαν τόσο για τις ζημιές που έγιναν αλλά και γενικότερα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν  σε ότι αφορά στον τομέα ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας , μεταφορών και δικτύων.
Όλα τα παραπάνω θα μεταφερθούν στους αντίστοιχους τομεάρχες των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τα περεταίρω.
Ανάλογες επαφές θα συνεχιστούν αύριο , Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, και στην ευρύτερη περιοχή της Αταλάντης.