ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ


«Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ως Υπεύθυνη Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού απευθύνω εκ μέρους του Προέδρου του Κινήματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου, των συναδέλφων Βουλευτών και εγώ προσωπικά τις ευχές μου σε όλη τη Σχολική Κοινότητα.

Στους μαθητές και φοιτητές εύχομαι όρεξη για μελέτη και δημιουργία, ώστε να εξοπλισθούν κατάλληλα για τον αυριανό αγώνα της ζωής.

Στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς εύχομαι καρτερικότητα και υπομονή, καλή συνεργασία μεταξύ τους, ώστε να βγει σε πέρας με επιτυχία η εκπαιδευτική διαδικασία μέσα σ’ ένα δύσκολο οικονομικό πλαίσιο για όλους.»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΟΖ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ


Ερώτηση προς τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης, Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας για το ζήτημα της μετατροπής απενεργοποιημένων στρατοπέδων της Δωδεκανήσου σε κέντρα λαθρομεταναστών και το ενδεχόμενο, η κίνηση αυτή, να εξυπηρετεί τη δημιουργία ΕΟΖ, κατέθεσε η Βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Μίκα Ιατρίδη.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ (ΝΟΤΗ) ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΤΩΝ ΑΕΙ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ


Αναφορά προς τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα και Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλο κατέθεσε σήμερα 10 Σεπτεμβρίου, ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς σχετικά με τις άδικες περικοπές των μισθών των Πανεπιστημιακών δασκάλων και Ερευνητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Πολυτεχνείου Κρήτης, του ΤΕΙ Κρήτης, των Ερευνητικών Ινστιτούτων και του ΕΕΔΥΠ.

Ο Σύλλογος Καθηγητών διαμαρτύρεται για τις άδικες περικοπές στο ειδικό μισθολόγιο των Πανεπιστημιακών δασκάλων και Ερευνητών, για τα οικονομικά και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑΕΙ και τα Ερευνητικά Κέντρα της Κρήτης, καθώς και ...........

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ (ΝΟΤΗ) ΜΑΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ


«Στη Βουλή η σφαγή της Βιάννου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής το 1943»

Ερώτηση για την ηθική δικαίωση των σφαγιασθέντων στις περιοχές Βιάννου και Ιεράπετρας την περίοδο της γερμανικής κατοχής 1941-1944 αλλά και την πλήρη αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων, κατέθεσε σήμερα 10/9/2012 στη Βουλή ο Βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Νότης Μαριάς.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ


«Όπως κάθε χρόνο, το ξεκίνημα μιας νέας σχολικής χρονιάς, σηματοδοτεί μια νέα αρχή και εξέλιξη στο δρόμο των γνώσεων και της μάθησης. Δημιουργεί νέες προσδοκίες και ελπίδες για το μέλλον.

Η παιδεία, ως ακρογωνιαίος λίθος δημιουργίας επιστημόνων και ολοκληρωμένων πολιτών, αποτελεί την κύρια δομή της ανασύνταξης του κοινωνικού ιστού της χώρας. Γι’ αυτό και στέκεται ανά τους αιώνες, εμπόδιο στην ύφεση των αξιών.

Παρ’ όλα αυτά, λόγω των συνεχιζόμενων μέτρων και αυτή η σχολική χρονιά, βρίσκει την εκπαιδευτική κοινότητα αντιμέτωπη με σύνθετες καταστάσεις και προβλήματα, που λειτουργούν ως τροχοπέδη στην πρόοδο και τη δομή της κοινωνίας.

Εύχομαι, αυτή η χρονιά, να ξεκινήσει αισιόδοξα για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, ώστε να μη χαθεί η ελπίδα από τη χώρα μας.»  

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 90 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ


«Την Τετάρτη, οι πυροβολισμοί ηκούοντο διαρκώς, και οι θρήνοι και οι κοπετοί των σφαζομένων έφθανον μέχρι τρίτου ουρανού. Την πρωϊαν της Πέμπτης, η πυρκαϊά έκαιγε όλα τα καταστήματα της προκυμαίας, αι δε φλόγες έκαιον και το εκεί συγκεντρωμένο πλήθος. Άνθρωποι εβύθιζον κουβέρτας εις την θάλασσαν και ετύλιγον τους φλεγομένους αλλά αι κουβέρται ανεφλέγοντο και οι άνθρωποι εγίνοντο παρανάλωμα της πυράς.»

«Εις τα προάστεια όλα της Σμύρνης, αποπεράτωνον το έργον των. Το Κορδελιό είχε σφαγιασθεί όλο, ο Μπουτζάς, ο Κουκλουτζάς, η Καραντίνα, το Καρατάσι, το Κοκάργιαλι, όλοι εσφαγιάσθησαν μηδέν εναπομείναντος κατοίκου.»

ΔΗΛΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Κ.Ο. ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ 11,5 ΔΙΣ


«ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

«Οι τρεις της συγκυβέρνησης κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους και εμάς. Τώρα ανακάλυψαν ότι το μνημόνιο είναι και σκληρό και αντικοινωνικό, όταν το υπέγραφαν δεν ήξεραν.

Κανείς όμως από αυτούς δεν βλέπει μια γενιά που μεταναστεύει, μια γενιά γερόντων που ζητιανεύει για τα φάρμακά της και κανείς δεν νοιάζεται για την κυριαρχία αυτής της χώρας». 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ 77η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Πάνος Καμμένος θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου αύριο Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012 στις 13:00 στην αίθουσα 6 του συνεδριακού κέντρου Ι. Βελλίδης στην Θεσσαλονίκη.

Η συνέντευξη δίδεται με την ευκαιρία της επίσκεψης του προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στην 77η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Συνάντηση με τον Παναγιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο είχε σήμερα Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Πάνος Καμμένος στα πλαίσια της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη για την 77η Διεθνή Έκθεση. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ


«Στις 09/09/12, παρευρέθηκα στην ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Μικρασιατών μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Μικρασιατών Πτολεμαΐδας «Μικρά Ασία». Τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεοκλήτου, καθώς και κατάθεση στεφάνων από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΟ ΕΒΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΟΖ


«Ο κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΑΣΚΕΙ ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ»

«ΟΙ ΕΟΖ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ»  

Η ομιλία του κ. Χατζηδάκη στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης παραπέμπει σε μυστική οικονομική διπλωματία, ερήμην Βουλής, κομμάτων και κοινωνίας.