ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ


«Παραδοχή των επισημάνσεων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και δεσμεύσεις για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης από την πλευρά της κυβέρνησης»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΙΧΑΛΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ


Με αφορμή την ανακοίνωση των προσωρινών στοιχείων για την ύφεση του 2012 και μετά τις απογευματινές δηλώσεις Σαμαρά - Ρομπάι, ο Γενικός Γραμματέας του κινήματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΕΑ


«ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ ΣΤΟ ΟΣΛΟ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΙΑΤΡΙΚΗΣ»


Τις προτάσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για τα προνοιακά επιδόματα και τα ΑμΕΑ κατέθεσε σήμερα (Παρασκευή 07/09/2012) o Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος Τέρενς Κουίκ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ


Συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνο Καμμένο είχε η Βουλευτής Δωδεκανήσου και Υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Ναυτιλίας, Μίκα Ιατρίδη.

Αντικείμενο της συνάντησης, ήταν οι δράσεις του Τομέα Ναυτιλίας και οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει, μεταξύ άλλων, για ζητήματα, όπως, η κατάσταση που επικρατεί στο Λιμενικό Σώμα με την αναμενόμενη μείωση στα ειδικά μισθολόγια και την ταυτόχρονη αύξηση των υποχρεώσεών του, λόγω του κύματος λαθρομετανάστευσης στο Αιγαίο, οι ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες, κάτω από τις οποίες λειτουργεί η ακτοπλοΐα, η λιμενική πολιτική. Παράλληλα, καθορίστηκε το πλαίσιο των μελλοντικών παρεμβάσεων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, στο χώρο της Ναυτιλίας.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


«ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ KOMMANDANTUR. ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ»

Διήμερη επίσκεψη στην Κέρκυρα πραγματοποιεί από σήμερα (Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012) ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει και τη συγκεκριμένη Εκλογική Περιφέρεια υπό τη βουλευτική του εποπτεία.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ υπό την προεδρία του προέδρου του Κινήματος Πάνου Καμμένου. Τα θέματα που απασχόλησαν την συνεδρίαση αφορούν την προετοιμασία της επίσκεψης του προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στην 77η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και την πορεία του κοινοβουλευτικού έργου.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΩΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ


«Δανειστές και συγκυβέρνηση ισοπεδώνουν τη χώρα, διαλύουν τον κοινωνικό ιστό και την μετατρέπουν σε πειραματόζωο.

Επιβάλλουν νέες περικοπές πάνω από 15 δις σε συντάξεις, μισθούς και κοινωνικό κράτος. Ψηφίζουν νόμο για Ειδικές Οικονομικές Ζώνες στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη όπου θα εργάζονται μετανάστες που κρατούνται στα ειδικά κέντρα.

Μεθοδεύουν κατάργηση του πενθημέρου και της αποζημίωσης λόγω απόλυσης. Επιβάλλουν χαράτσια και φόρους τα οποία οι Έλληνες αδυνατούν να πληρώσουν.

Την ίδια ώρα, με την ανεργία εκτός κάθε ελέγχου, οι κύριοι υπεύθυνοι για όλα αυτά Σαμαράς και Βενιζέλος υποκρίνονται ότι διαφωνούν, όχι όμως για το έγκλημα αλλά για το όπλο του εγκλήματος.»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Θέμα: «Εσπευσμένη επιχορήγηση του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου (Μ.Φ.Ι.) με 11,5 εκατ. ευρώ για την κάλυψη κτιριακών αναγκών»

Σύμφωνα με το νόμο 4160/29 (άρθρο 3) ορίζεται ότι τρία από τα πέντε μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου προέρχονται από κληρονόμους της οικογένειας Μπενάκη. Σήμερα, ένα εκ των τριών μελών είναι ο Αλέξανδρος Σαμαράς (πρόεδρος του Μ.Φ.Ι. και αδελφός του Πρωθυπουργού της Ελλάδος.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ


Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο,  σχετικά με τα χρήματα που έχουν εκταμιευθεί από τα κρατικά ταμεία για την οικονομική στήριξη του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (Σ.Α.Ε.), κατέθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Γραμματέας της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού Τέρενς Κουίκ.

Ορμώμενος από την ηλεκτρονική επιστολή που έλαβε από την ομογενειακή εφημερίδα Ελληνοκαναδικά Νέα που εκδίδεται στην περιφέρεια Κεμπέκ του Καναδά, ο Τέρενς Κουίκ διατυπώνει και ερωτήματα σε σχέση με τα κομματικά «καπελώματα» σε σημαντικές ομογενειακές οργανώσεις.

Σας επισυνάπτουμε το κείμενο της Ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ ΚΑΙ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ


ΘΕΜΑ: Ζητείται επειγόντως λύση για τους ανασφάλιστους και άνεργους πολίτες        

Κύριοι Υπουργοί,

Δραματικές κοινωνικές διαστάσεις έχει πάρει η ουσιαστική κατάργηση του κράτους Πρόνοιας στη Χώρα μας, ενώ παραβιάζονται θεμελιώδεις Συνταγματικές αρχές προστασίας του Πολίτη ως προς την παροχή πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνεργοι και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, δεν έχουν πλέον πρόσβαση στις δωρεάν υπηρεσίες υγείας του Ε.Σ.Υ, αφού όσοι είναι ανασφάλιστοι, θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους το σύνολο των νοσοκομειακών δαπανών τους, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πρωτοφανείς κοινωνικές ανισότητες και καθημερινά να τίθενται σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.