ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ (ΝΟΤΗ) ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΕΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ

«Η χθεσινή έκθεση του ΚΕΠΕ για το δημόσιο χρέος αποτελεί ισχυρό ράπισμα στη πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά. Ταυτόχρονα επιβεβαιώνει με τον πιο επίσημο και πανηγυρικό τρόπο τις θέσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
  •    ότι το Μνημόνιο της χρεοκοπίας είναι καταδικασμένο σε αποτυχία,
  •  ότι είναι ανέφικτος ο στόχος της μείωσης το 2020 του δημόσιου χρέους  στο 120% του       ΑΕΠ,
  • ότι η λιτότητα οδηγεί σε πλήρη διάλυση την ελληνική κοινωνία
  • και τέλος ότι και τα νέα αντικοινωνικά μέτρα των 11,9 δις ευρώ δεν πρόκειται να λύσουν την κρίση χρέους που μαστίζει τη χώρα μας.»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ- ΝΟΤΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ


«Τραγελαφικοί χειρισμοί ΥΠΕΚΑ για τις έρευνες και την εκμετάλλευση του Πετρελαϊκού δυναμικού της χώρας, ανενόχλητη η Τουρκία προσβάλλει την Εθνική μας κυριαρχία και ερευνά μέρος της ΑΟΖ»
  
Σειρά από λανθασμένες ενέργειες και παράλογες καθυστερήσεις καταγράφει στο ενεργητικό της η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τα Εθνικά μας συμφέροντα. Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, ο αρμόδιος Υπουργός απέφυγε να απαντήσει σε καίρια και ουσιαστικά ερωτήματά μας, παραβιάζοντας κατ’ ουσία τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ν. ΦΘ/ΔΑΣ


Η Συντονιστική  Επιτροπή  Ν.  Φθ/δας  των  Ανεξάρτητων  Ελλήνων  ενημερώνει  τους  φίλους και τα μέλη, ότι διοργανώνει εκδρομή  στη Θεσσαλονίκη,  την  Τετάρτη 12 – 9 – 2012  για  την  ομιλία του  Προέδρου  του  Κινήματος  ΠΑΝΟΥ  ΚΑΜΜΕΝΟΥ στο  Βελλίδειο 
Συνεδριακό  Κέντρο.

Για  δηλώσεις  συμμετοχής  και  πληροφορίες  επικοινωνήστε  με
τον  κ.  Καλτσά  Νίκο  ή  Δρίβα  Αθανάσιο.

Δρομολόγιο:  Αταλάντη,  Καμμένα  Βούρλα,  Λαμία,  Στυλίδα, 
διόδια  Πελασγίας,  Θεσσαλονίκη  και  επιστροφή.

Δηλώσεις  συμμετοχής  μέχρι  την  Δευτέρα  10/9/2012.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 11:00, θα συνεδριάσει, υπό την προεδρία του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Πάνου Καμμένου, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, στην αίθουσα  «Δημήτρης Παπασπύρου» (150) στη Βουλή. 

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ


«ΤΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ»


Ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος και η υπεύθυνη του τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων βουλευτής  Α’ Θεσσαλονίκης, Χρυσούλα Γιαταγάνα, επισκέφθηκαν σήμερα τον Άρειο Πάγο  και με την παρουσία τους στην συγκέντρωση
                                                      διαμαρτυρίας του δικαστικού κλάδου, στήριξαν τα αιτήματά 
                                                      τους.

Ο κ. Μαρκόπουλος σε δηλώσεις του προς τους προέδρους, δικαστών, εισαγγελέων, Ελεγκτικού Συνεδρίου, ξεκαθάρισε ότι τα επερχόμενα μέτρα οδηγούν στην εξαθλίωση το Δικαστικό Σώμα και σε υπονόμευση την αποστολή του.

«Αν η κυβέρνηση στήριζε ουσιαστικά το έργο της δικαιοσύνης και ειδικότερα των οικονομικών εισαγγελέων, τόνισε ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, «είναι βέβαιο ότι τα έσοδα του κράτους θα ήταν μεγαλύτερα από ότι επιτυγχάνουν οι άδικες περικοπές των μισθών του Δικαστικού Σώματος.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ- ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΩΝ


«Το θέατρο του παραλόγου καταργήσεων - συγχωνεύσεων συνεχίζεται με πρωταγωνιστή την προχειρότητα και την ανεπάρκεια»


Άλλη μια απόδειξη για την προχειρότητα και την ανεπάρκεια του σχεδιασμού της κυβέρνησης είναι οι αποφάσεις για συγχωνεύσεις των Ειρηνοδικείων της χώρας. Σε καμία περίπτωση δεν είναι κατακριτέο το νοικοκύρεμα του κράτους και της δημόσιας διοίκησης. Όταν όμως με τον χείριστο σχεδιασμό από πλευράς της κυβέρνησης προκαλούνται πολύ περισσότερα προβλήματα στους πολίτες από αυτά που ήδη υπάρχουν τότε η επανεξέταση της απόφασης είναι αδιαμφισβήτητη.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ


Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Πάνος Καμμένος συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου με τη Συντονιστική Επιτροπή των Δευτεροβάθμιων Συνεταιριστικών Ενώσεων Ελλάδος, στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή.

Ο κ. Καμμένος ενημερώθηκε από τη Συντονιστική Επιτροπή για τα προβλήματα των αγροτικών συνεταιρισμών και της αγροτικής  παραγωγής .
Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι των Συντονιστικών Επιτροπών ζήτησαν:

ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΥΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ


ΝΕΑ ΣΚΛΗΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ


Σύμφωνα με βάσιμες και μη δεχόμενες διάψευση πληροφορίες του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, η Ομογένειά μας στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου αποφασίζει να αναστείλει την λειτουργία των σχολείων της, ελλείψει δασκάλων και καθηγητών από την Ελλάδα.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΙΧΑΛΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ


Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μιχάλη Γιαννάκη:

Η κα Μαστρογιάννη Ειρήνη, πολιτευτής Χαλκιδικής και ο κ. Λουκανίδης Τάκης, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, εντάσσονται στον Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας, Θρησκευμάτων, Αθλητισμού & Πολιτισμού.

Ο κ. Βαγιάκης Γεώργιος, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Α’ Πειραιά εντάσσεται στον Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΙΧΑΛΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ


Μετά από εισήγηση του Γενικού Γραμματέα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μιχάλη Γιαννάκη και του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστα Μαρκόπουλου, η Διοικούσα Επιτροπή ενέκρινε την πλήρωση των θέσεων Αναπληρωτών Υπεύθυνων Τομέων Κοινοβουλευτικής Ευθύνης ως εξής:

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ


«Ενώ τα επώδυνα μέτρα έχουν οριστικοποιηθεί και έχουν την έγκριση του κ. Σόιμπλε, ο κ. Σαμαράς, για να πείσει τους βουλευτές του και να σώσει την κυβερνητική συνοχή, αναζητά σωσίβιο σε συναντήσεις και δηλώσεις ξένων επισκεπτών-συνομιλητών του που έρχονται στην Αθήνα ακριβώς γι’ αυτό τον σκοπό.

Η παράσταση αυτή μπορεί να πείσει τους βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση αλλά αφήνει αδιάφορους τους Έλληνες γιατί δεν ξεχνούν την προεκλογική εξαπάτησή τους, δεν πιστεύουν ότι τα επώδυνα μέτρα θα είναι τα τελευταία και όλοι γνωρίζουν ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζεται ανακυκλώνει και διαιωνίζει την κρίση. Η μόνη απάντηση βρίσκεται στην εθνική αντιπρόταση»

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΠΕΝΤΑΜΗΝΙΤΕΣ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ


«ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΜΙΑ ΑΚΡΗ ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΣΑΣ. ΜΗΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΤΥΧΕΡΟΤΕΡΟΣ;»

Κύριε Υπουργέ,

Εδώ και 2 μήνες υπάρχουν στη Σάμο (Δήμο και Περιφερειακή Ενότητα Σάμου) 460 εργαζόμενοι που απασχολούνται μέσω της Μ.Κ.Ο. «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ» στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.

ΓΕΝΝΟΣΗΜΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ


Γεγονός είναι ότι όλοι θέλουμε την ιδανική περίθαλψη για τους γύρω μας και τους εαυτούς μας. Στην αναζήτηση αυτής της περίθαλψης οδηγηθήκαμε σαν λαός σε στρεβλώσεις. Για παράδειγμα χωρίς πολύ ψάξιμο πηγαίναμε στο κατά την γνώμη μας «καλύτερο» σκεύασμα.  Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα φαρμακευτικές εταιρίες να παρουσιάζουν με αθέμιτους τρόπους το «δικό» τους φάρμακο ως το καλύτερο. Ήταν όμως όντος τον καλύτερο….;