ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΪΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΤΑΒΡΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ

«Ενόψει των τελικών αποφάσεων για τις «οριζοντιοκαμπυλοειδείς» περικοπές στα ειδικά μισθολόγια στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα μισθολόγια των ενστόλων, θεωρώ επιβεβλημένο να υπενθυμίσω τόσο στον κ. Πρωθυπουργό όσο και στους κ. Υπουργούς τα ακόλουθα:

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ

Μετά από απόφαση του Γραμματέα Οργανωτικού κ. Χρήστου Λύτρα και του Αν/τη Γραμματέα Οργανωτικού κ. Αθανάσιου Μπέλτσου ορίζονται:

 Τομείς ευθύνης των Συνδέσμων της Γραμματείας Οργανωτικού ως εξής:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΪΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΤΑΒΡΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ

«Ενόψει των τελικών αποφάσεων για τις «οριζοντιοκαμπυλοειδείς» περικοπές στα ειδικά μισθολόγια στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα μισθολόγια των ενστόλων, θεωρώ επιβεβλημένο να υπενθυμίσω τόσο στον κ. Πρωθυπουργό όσο και στους κ. Υπουργούς τα ακόλουθα:

  1. Οι περικοπές των αποδοχών που ήδη έχουν γίνει στους ένστολους αλλά και στους εν αποστρατεία συναδέλφους τους έχουν φέρει σε απόγνωση τόσο τους ίδιους όσο και τις οικογένειές τους.
  2. Η ΛΙΤΗ αλλά και η ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ διαβίωση αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο του ΗΘΙΚΟΥ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

«Στις δύσκολες στιγμές, που αντιμετωπίζει για μια ακόμη φορά το νησί μας, λόγω πυρκαγιών, η αυτοθυσία και αυταπάρνηση των πυροσβεστών, των πιλότων των αεροσκαφών και των εθελοντών, φαίνεται ότι, περιορίζει σημαντικά το μέγεθος της καταστροφής του πανέμορφου νησιού μας. Τους αξίζουν τα θερμότερα συγχαρητήρια μας.

ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει και την βουλευτική εποπτεία της εκλογικής περιφέρειας της Σάμου, έκανε την εξής δήλωση:

«Τις τελευταίες 10 ημέρες, αυτό που όλοι φοβόμασταν με τις εξελίξεις στη Συρία και την μαζική συγκέντρωση μεταναστών-προσφύγων στα απέναντι τουρκικά παράλια από την Σάμο, δυστυχώς φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Θέμα: «Μέσα Μεταφοράς για τους κατοίκους της Β’ Πειραιά»

Α. Η ανάπτυξη των περιοχών που βρίσκονται στην δυτική περιοχή του Λεκανοπεδίου και ιδιαίτερα στην περιοχή του Πειραιά δεν μπορεί να επιτευχθεί εάν δεν υπάρξουν ικανοποιητικά μέσα μεταφοράς για τους κατοίκους των περιοχών αυτών.

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

«Οι πρόθυμοι κυβερνητικοί εταίροι με τις δήθεν διαφωνίες τους συνεχίζουν να εμπαίζουν έναν λαό εξαπατημένο, προσβεβλημένο και εξαθλιωμένο. Δεν αντιλαμβάνονται ότι όλοι γνωρίζουμε πως τα μέτρα έχουν κλείσει; Αρκεί να ακούσει κανείς τον τραπεζίτη υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα από τον οποίο εγκαίρως και εγκύρως πληροφορούμαστε τις ειλημμένες αποφάσεις. Σε μονοκομματική κυβέρνηση θα υπήρχαν περισσότερες και γνησιότερες διαφωνίες από όσες δήθεν επικαλούνται οι εταίροι της σημερινής τριμερούς. Το γαϊτανάκι της κοροϊδίας να τελειώσει εδώ και τώρα.»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ 2ου ΔΡΟΜΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

Θέμα: «Κατασκευή 2ου δρόμου Περάματος»

Α. Η ανάπτυξη των περιοχών που βρίσκονται στην δυτική περιοχή του Λεκανοπεδίου και ιδιαίτερα στην περιοχή του Πειραιά δεν μπορεί να επιτευχθεί εάν δεν υπάρξουν ικανοποιητικά μέσα μεταφοράς για τους κατοίκους αλλά και τις επιχειρήσεις των περιοχών αυτών.

ΤΕΡΕΝΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


ΕΡΩΤΗΣΗ
 

ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

ΘΕΜΑ: Δ.Ο.Υ. ΛΕΣΒΟΥ

 Την ώρα που το Υπουργείο Εσωτερικών, μετά από Ερώτηση που κατέθεσα
 πρόσφατα στη Βουλή, μου απαντά ότι αποδέχεται ότι πρέπει να επανασχεδιασθεί
 χωροταξικά ο Καλλικράτης στο «νησίΔήμο» της Λέσβου, το Υπουργείο Οικονομικών 
 πράττει ακριβώς το αντίθετο.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ»

Ο Δήμος Κοζάνης στα πλαίσια υλοποίησης δράσεων-έργων που χρηματοδοτούνται από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007 -2013 δημοπράτησε και το έργο «Κατασκευή πρότυπου βιοκλιματικού σχολικού συγκροτήματος δημοτικού νηπιαγωγείου με εφαρμογή τεχνολογιών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ Δ.Ο.Υ. ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ ο οποίος έχει υπό την βουλευτική του εποπτεία και την Εκλογική Περιφέρεια της Λέσβου, κατέθεσε σήμερα Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012 δύο Ερωτήσεις σχετικές με το νησί.

ΤΈΡΕΝΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΩΣΤΗ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜ. ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΝΙΚΟ ΔΕΝΔΙΑ

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

Ο τουρισμός αποτελεί για την τοπική οικονομία έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης και εισροής εσόδων. Η συνεισφορά του τουρισμού στην οικονομία και απασχόληση της ευρύτερης περιοχής Μολύβου – Πέτρας της Λέσβου, καταλαμβάνει το 70%  στο σύνολο των οικονομικών δραστηριοτήτων της περιοχής.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ

«Το ΤΕΙ Καβάλας χαράσσει το δρόμο για τη διεθνή αναγνώριση των Ελληνικών Επιστημών»
«Το ΤΕΙ Καβάλας δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα στις επιστήμες. Σύμφωνα με τη διεθνή λίστα κατάταξης των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Ranking Web of World Universities), το ΤΕΙ Καβάλας κατέχει πλέον την 1η θέση μεταξύ των ΤΕΙ και την 16η θέση μεταξύ των συνολικά σαράντα Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας, κατέχοντας παράλληλα υψηλότερη κατάταξη από εννέα ελληνικά πανεπιστήμια. Μόλις σε τέσσερα χρόνια το ΤΕΙ Καβάλας κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση παρά την αρνητική οικονομική συγκυρία. Αυτό σημαίνει ότι με συστηματική προσπάθεια και επιμονή μπορούν να γίνουν και σήμερα αξιόλογες κινήσεις και να φέρουν την Ελλάδα μπροστά στο διεθνές επιστημονικό γίγνεσθαι.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΕΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΕΙΜΑΡΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

 Την ώρα που πολλοί από εμάς ξεκουράζονται και απολαμβάνουν ξένοιαστα τη θάλασσά μας, κάποιοι εργαζόμενοι, μέσα σε αυτούς οι ένοπλες δυνάμεις μας, οι αστυνομικοί μας, οι πυροσβέστες μας και το λιμενικό μας σώμα, με αυταπάρνηση και υπερβάλλοντας εαυτόν προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, από τον ιδρώτα τους μέχρι και τις ζωές τους. Όλους αυτούς που αποτελούν το τελευταίο κακοπληρωμένο σκαλοπάτι των ειδικών μισθολογίων τους ευχαριστώ ολόψυχα και τους συγχαίρω διότι αποτελούν τα ιδανικά στην κοινωνία μας.