ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ KAI ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


ΘΕΜΑ: «Σχετικά με τα ενοίκια στέγασης των Δημόσιων Υπηρεσιών σε όλη την επικράτεια»
 

Στην απάντηση με αριθμό Πρωτοκόλλου ΔΤΥ-Ε/1131878/2019/ΕΞ2012, του Υπουργού Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα, στην υπ’ αριθμόν 1263/75/3-9-2012 Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, σχετικά με το ύψος της δαπάνης .....
για τα μισθώματα των κτιρίων που στεγάζουν Δημόσιες Υπηρεσίες στην Αθήνα, που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες, αποκαλύπτεται ότι το Ελληνικό Δημόσιο δαπανά μηνιαίως 3.719.904 ευρώ, για το σκοπό αυτό. Στο ποσό αυτό, δεν συνυπολογίζονται τα χρήματα που δαπανώνται μηνιαίως για τα κτίρια που στεγάζουν υπηρεσίες Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και  Ταμείων.

Επειδή στην ανωτέρω απάντηση αναφέρεται πως «ευρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία τεχνικοοικονομικής αξιολόγησης όλων των δημόσιων κτιρίων […] προκειμένου να μεταστεγαστούν σε αυτά κατά προτεραιότητα δημόσιες υπηρεσίες»,

Ερωτάσθε:

·         Πόσες είναι επ’ ακριβώς οι Δημόσιες υπηρεσίες που στεγάζονται σε κτίρια ιδιωτών σε όλη την επικράτεια και ποιο το ποσό που δαπανά το Ελληνικό Δημόσιο συνολικά αλλά και για καθένα εξ’ αυτών; (Να κατατεθεί σχετικός συγκεντρωτικός πίνακας με όλα τα κτίρια που μισθώνει το Ελληνικό Δημόσιο και το ποσό των μηνιαίων μισθωμάτων που του κοστίζει για ενοικίαση καθένα εξ’ αυτών, εξαιρουμένων των 223 κτιρίων που είχαν συναφθεί στην προαναφερθείσα απάντηση).
·         Ποιοι είναι οι εκμισθωτές των ακινήτων που μισθώνει το Ελληνικό Δημόσιο; (Να κατατεθούν τα αντίγραφα όλων των Συμβάσεων που είναι σε ισχύ).(Σημαντική σημείωση: Το ως άνω ερώτημα είχε τεθεί και στην προαναφερθείσα ερώτηση αλλά έμεινε αναπάντητο)

01.10.2012

Ο Ερωτών & Αιτών Βουλευτής
    Βασίλειος Καπερνάρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου